OPSZ Karácsony (+ fotók)

2016.12.19 22:52
OPSZ Karácsony (+ fotók)

Kibővített elnökségi ülés keretében ünnepelte meg a karácsonyt az Országos Polgárőr Szövetség december 16-án a Készenléti Rendőrség tanácstermében, amelynek keretén belül az OPSZ nem csak adott, kapott is ajándékot.

Schmidt Jenő veszi át a Kopácsi Sándor Polgárőr Érdemrendet Túrós AndrástólAz ünnepségen részt vett – többek között – Papp Károly rendőr altábornagy, országos rendőrfőkapitány, Schmidt Jenő, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének elnöke, Boda József vezérőrnagy, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Karának dékánja, Samu István, a Magyar Labdarúgó Szövetség biztonsági igazgatója, Károlyi László, a Magyar Posta Zrt. biztonsági főigazgatója, Lee Sang Il, a Hankook Tire Magyarország ügyvezető igazgatója és Pigler István rendőr ezredes, a Készenléti Rendőrség Különleges Szolgálatok Igazgatóság igazgatója.

Dr. Habil. Boda József vezérőrnagy, vesz át kitüntetést Túrós Andrástól

Köszöntő beszédében Túrós András az OPSZ elnöke a 2016-os évre visszatekintve változatosnak, eseménydúsnak, sikeresnek, jubileuminak és feszültségektől terhesnek jellemezte az elmúlt hónapokat. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy a polgárőrök jelesre vizsgáztak a bűnmegelőzés terén. A lakosok befogadták és elfogadták az önkéntes bűnmegelőzőket, akik példát is mutatnak szabadidejükben végzett munkájukkal. A közel tízmillió szolgálati óra keretében az országhatár védelméből is kivették a részüket a polgárőrök. A kiemelt hazafias cselekedetről a Csongrád megyei Közgyűlés is hálásan megemlékezett.
A szolgálat mellett persze jutott idő az ünneplésre is: szinte mindenhol megemlékeztek a polgárőrség fennállásának 25. évfordulójáról. 

Mr. Lee Sang Il, a Hankok Tire Magyarország Kft. ügyvezetője vesz át a tárgyjutalmat

Végül az OPSZ elnöke a 2044 egyesület több mint hatvanezer önkéntes bűnmegelőzője nevében köszönetet mondott a Belügyminisztériumnak, az ORFK-nak, a Magyar Posta Zrt.-nek és a Hankook Tire Magyarországnak a kiemelt támogatásukért.
5 millió forintos támogatást ad át Károlyi LászlóErre reagálva Károlyi László kiemelte, a postai dolgozók biztonsága kiemelten fontos, és ennek biztosításában nagy szerepet vállaltak – a rendőrség mellett – a polgárőrök. Majd a postások köszönetét is tolmácsolva ötmillió forintos támogatást adott át Túrós Andrásnak.
5 millió forintos támogatást ad át az MLSZ képviselőjeA Magyar Labdarúgó Szövetség vezetése nevében felszólaló Samu István hasonló dicsérő szavakkal illette a polgárőröket. Mint mondta, a 2013-ban kötött együttműködési megállapodáskor kitűzött cél megvalósult: a labdarúgás biztonságáért sokat tettek az önkéntes bűnmegelőzők az egész országban. Áldozatos munkájukat ötmillió forintos támogatással köszönte meg a szövetség.

A polgárőrök munkáját a Belügyminisztérium, az Országos Rendőr-főkapitányság, a Nemzeti Adó-, és Vámhivatal és az OPSZ elnöksége elismerések és jutalmak átadásával köszönte meg, majd a nagycsaládos polgárőröket is külön köszöntötték.

Papp Károly ad át elismerést Fuksa Ágnesnek

Az ünnepség zárásaként tartott állófogadáson Papp Károly országos rendőr-főkapitány pohárköszöntőjében hangsúlyozta, az emberek és a rendőrség is mindig számíthat az önkéntes bűnmegelőzőkre, akik nyáron a turisztikailag frekventált helyeken ügyelnek a közbiztonságra, iskolakezdéskor a tanintézmények környékén segítik a gyerekek biztonságos közlekedését, emellett pedig egész évben részt vesznek a kiegyensúlyozott közbiztonság fenntartásában és az illegális migráció elleni fellépésben. 

Nagycsaládos polgárőröket is köszöntöttek az OPSZ elnökségi ülésén

Ennek eredményeként az ország területén sehol sem alakult ki közbiztonsági deficit, amit egy közvélemény kutatás során megkérdezett iskolák, önkormányzatok, civil szervezetek is megerősítettek. Hogy munkájukat a rendőrség segítse, az altábornagy bejelentette: a Balesetmegelőzési Bizottság ötven millió forintos támogatást nyújt 2017-ben a polgárőrségnek, majd megköszönte az önkéntes bűnmegelőzők idén végzett áldozatos, felelősségteljes és támogató munkáját.

(Szöveg: Ferentzi Tünde, fotó: Sebestyén Jenő)

Feltette: Magyari Béla

 

                    A rendezvényen az alábbiak kaptak kitüntetést, elismerést, tárgyjutalmat:
Miniszteri elismerésben és tárgyjutalomban részesült Molnár Tibor, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Polgárőr Szövetség alelnöke,
Taktakenéz polgármestere. Országos Rendőr-főkapitányi elismerést és tárgyjutalmat vett át:

 

 • Cseh László János, a Baranya Megyei Polgárőr Egyesületek elnöke
 • Dézsi János, a Veszprém Megyei Polgárőr Szövetség elnöke
 • Fuksa Ágnes, a Nagykozári Polgárőr Egyesület elnöke
 • Szabó Sándor, Gyenesdiási Polgárőr Egyesület elnöke
 • Pitz Sándor, Kaposfői Polgárőr Egyesület elnöke
 • Dr. Malatinszky András, a Nagykun Polgárőr Egyesület elnöke
 • Kórosi Tibor, a Dózsa Polgárőrség elnöke
 • Völgyi Ferenc, a Heves Megyei polgárőr Szervezetek Szövetségének elnöke
 • Hegedűs Zoltán, a Kübekháza Polgárőr Egyesület elnöke
 • Csaplár Zoltán, a Győr-Moson-Sopron Megyei Polgárőr Szövetség elnöke.  

Kopácsi Sándor Polgárőr Érdemrendet kapott Schmidt Jenő, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének elnöke,
valamint  dr. Habil. Boda József vezérőrnagy, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem dékánja.
Elismerő Aranyoklevelet vehetett át dr. Fekecs Dénes, az OPSZ pénzügyi-gazdasági elnökhelyettese.
Polgárőr Község kitüntető címet érdemelt ki Újudvar község.
Az Év Polgárőr pedagógusa kitüntetést Répásiné Dr. Kovács Zsuzsanna kapott.
Az Év Polgárőre kitüntetésben részesült:

 • Nagy László (Esztergom-Kertváros Polgárőr Egyesület elnöke)
 • Könczölné Bernáth Ilona (Répcelaki Polgárőr Egyesület elnöke). 

Polgárőr Érdemkereszt Arany Fokozata kitüntetést és tárgyjutalmat vett át:

 • Mr. Lee Sang Il, a Hankook Tire Magyarország Kft. ügyvezetője
 • Jászovics László, a Polgárőrség Tiszanagyfalu elnöke
 • A Kaposvári Kistérségi Polgárőr Egyesület
 • A Rendért Zalai Közbiztonsági és Polgárőr Egyesület.

 Emellett az ünnepségen még Elnöki Elismeréseket is vehettek át többen, illetve ajándékcsomagot kapott
három nagycsaládos polgárőr. 

 

További képek itt, illetve a Fotóalbumban
További képek itt, illetve a Fotóalbumban