OPSZ küldött közgyűlésén:A Polgárőrség 2013-ban megújult

2014.03.31 21:29
Pintér Sándor belügyminiszter mondott beszédet Országos Polgárőr Szövetség Küldöttgyűlésén
Pintér Sándor belügyminiszter mondott beszédet Országos Polgárőr Szövetség Küldöttgyűlésén
Pintér Sándor belügyminiszter 2014. március 30-án beszédet mondott az Országos Polgárőr Szövetség 2014. évi beszámoló Közgyűlésén, amelyet az Országos Rendőr-főkapitányság Teve utca 4-6. szám alatti székházának földszinti Auditóriumában tartottak meg.

Dr. Túrós Andrásnak, az Országos Polgárőr Szövetség elnökének köszöntő beszéde

Dr. Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) elnöke megnyitó beszédében azt fejtegette, hogy milyen volt a 2013-as év a polgárőrség szempontjából. Hangsúlyozta: 23 éves történetének legsikeresebb évét zárta a kormányzati, rendészeti visszajelzések szerint is a polgárőrség. Szintén kiemelte, hogy a tavalyi évben minden területen megújult a polgárőrség. Elmondása szerint soha nem volt még ennyire jó és hatékony a kormányzati háttér és támogatás. Az elmúlt négy évben összesen 3,4 milliárddal támogatták a polgárőrség működését, ebből 1 milliárd volt a 2013-as támogatás.

 

 

Pintér Sándor belügyminiszter mondott beszédet Országos Polgárőr Szövetség Küldöttgyűlésén

 

Országos Polgárőr Szövetség , közgyűlés 2014, Pintér Sándor

 

Az Országos Polgárőr Szövetség 2014. évi beszámoló Közgyűlését az Országos Rendőr-főkapitányság Teve utcai székházának földszinti Auditóriumában tartottak meg

Pintér Sándor belügyminiszter a több száz küldött előtt megköszönte a szövetség munkáját, amelyet a kezdetektől kezdve figyelemmel kísér, hiszen a megalapításában is részt vett. Kiemelte:  a polgárőröknek kiemelkedő szerepük van a bűnmegelőzésben, és jelenlétük ma már nélkülözhetetlen a hétköznapokban az iskolák környékén és a mezőgazdasági területeken. Bejelentette: az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) 2014-ben is mintegy egymilliárd forint támogatást kap a kormányzattól.

 

 

Beszédet mondott Dr. Hatala József, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács elnöke is

Dr. Hatala József, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács elnöke a közgyűlésen elmondta: tapasztalatai alapján 2010-hez képest a közrend-közbiztonsággal kapcsolatosan a lakosság megítélése jelentősen változott.  "Ebben a polgárőrségnek nagyon nagy szerepe van! Ehhez szívből gratulálok!" - tette hozzá Dr. Hatala József. Az Országos Polgárőr Szövetség véleménye, szerepe a magyar közrend, közbiztonság megteremtésében, megvalósításában megkerülhetetlenné vált - erősítette meg a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács elnöke.

Forrás opsz/MCOnet

Feltette Magyari Béla