Ópusztaszeri Polgárőrök egy gyermek nyomában

2013.04.17 11:40
2013. 04. 13.-án szombaton 17 órakor eltűnt egy gyermek Ópusztaszer külterületéről. A közelben horgászott szabadidejében Simon Ervin fiatal polgárőr, aki felfigyelt a kétségbeesetten keresgélő emberre. A polgárőr abbahagyta a horgászást és érdeklődött, hogy mi baj történt. Megtudta, hogy egy 13 éves kisfiú tűnt el.
Simon Ervin felvette a gyermek adatait, személyleírását, szolgálatba helyezte magát és megkezdte a keresést.
A kisfiú lakhelyétől kb. 200 méterre megtalálta annak felső ruházatát. Ebből arra a következtetésre jutott, hogy itt nagy a baj, mivel a gyermek félmeztelen és mezítláb van. Azonnal értesítette Mucsi Antalt az egyesület elnökét és beszámolt neki a történtekről.
A Szeri Polgárőr Egyesület elnöke elmondta: szerencsére éppen Ópusztaszer belterületén járőröztünk társammal, Becsei Csabával, így nagyon rövid időn belül a helyszínen voltunk. Miután tájékozódtam az esetről, személyleírásról azonnal megkezdtük mi is a keresést. Közben mozgósítottam valamennyi polgárőrt, így ők is csatlakoztak hozzánk, valamint több civil személyt is sikerült bevonni a keresésbe. A gyermek személyleírását is közzétettem és kértem, ha valahol felbukkan, azonnal értesítsenek.
Hosszas keresés után 18.30-kor meg lett a gyermek a lakásuktól kb. másfél-két kilométerre az erdő mélyén. Hála Istennek az ijedségen és az áthűlésen kívül nagyobb baja nem esett.
Úgy érzem, hogy Simon Ervin fiatal polgárőr megérdemli, hogy elismerést és dicséretet kapjon lelkiismeretes munkájáért. Tudtuk meg Mucsi Antaltól a Szeri Polgárőr Egyesület Elnökétől
 
 
Forrás Magyari Béla

Téma: Ópusztaszeri Polgárőrök egy gyermek nyomában

Nincs hozzászólás.

Új hozzászólás hozzáadása