Őrizetben a kisteleki álpolgárőr

2013.06.19 19:20

Idős embereket szemelt ki magának az az 54 éves kunszentmártoni férfi, aki magát polgárőrnek kiadva szándékozott bejutni több kisteleki ingatlanba. F. Dezső arra hivatkozott, hogy egy betörő bandát keres, akiket az elmúlt éjszaka kergetett el a városból és most azért jött, hogy az otthon tartott papírpénzek sorszámát felírja. Ezzel a trükkel csak egy helyi lakosnál járt sikerrel. A sértett beengedte a házának melléképületébe a tolvajt, akinek két darab ötezres bankjegyet adott át. Az elkövető ekkor egy pohár vizet kérve elterelte a gyanútlan férfi figyelmét és elsietett a helyszínről.

 


A Kisteleki Rendőrkapitányság körzeti megbízottja a széles körű adatgyűjtés és személyleírás alapján a bejelentésektől számított néhány órán belül elfogta és előállította a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfit. A további vizsgálat során fény derült arra, hogy F. Dezső május 21-én és 31-én azonos ürüggyel jutott be két kisteleki lakásba és az ott lakók figyelmét elterelve, pénztárcájukból összesen mintegy 200 ezer forintot elvéve távozott.

A Kisteleki Rendőrkapitányság F. Dezsőt őrizetbe vette és lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indított ellene, továbbá kezdeményezte előzetes letartóztatását.

Forrás DM

feltette Magyari Béla

Téma: Őrizetben a kisteleki álpolgárőr

Nincs hozzászólás.

Új hozzászólás hozzáadása