Országos Polgárőr Nap Békésen

2014.07.06 07:42
Békés–Dánfok adott otthont idén a már hagyományosnak számító Országos Polgárőr Napnak.

A rendezvényt 20. éve szervezi meg az Országos Polgárőr Szövetség, hogy ezzel is kifejezzék a szervezet egységét. A polgárőr napon több mint négyezren jelentek meg.  Az eseményen beszédet mondott Dr. Tasnádi László, a Belügyminisztérium rendészeti államtitkára, aki hangsúlyozta, Magyarországon közel 60 ezer polgárőr dolgozik, akik önkéntes munkájukkal jelentősen hozzájárulnak a közrend és a közbiztonság fenntartásához.
A rendezvényen jelen volt Papp Károly rendőr altábornagy, országos rendőrfőkapitány is, aki bejelentette, hogy a rendőrség idén is támogatja a polgárőrséget, mintegy 50 millió forint értékben kerékpárokat és motorkerékpárokat biztosítanak majd munkájuk ellátásához. Dr. Túros András az OPSZ elnöke  a rendezvény megnyitó beszédében kiemelte, hogy elkezdődik 200-szor 200 elnevezésű programjuk, amelynek részeként újabb településeken indul polgárőr mintaprogram.
Ezt követően kétszáz polgárőr tett ünnepélyesen fogadalom tételt, ezt követően Dr. Kiss-Rigó László Szeged-Csanádi egyházmegye megyéspüspöke megáldotta a fogadalom tevőket és az OPSZ zászlóját, majd elismerések átadása következett.
 
 
 
 
Csongrád megyéből kitüntetésben részesültek:
POLGÁRŐR VÁROS kitüntető címet kapta MINDSZET VÁROS

POLGÁRŐR ÉRDEMKERESZT ARANY FOKOZATÁTÁT vette át Tímár Lajos a Csonrád Megyei Polgárőr Szövetség Felügyelő Bizottság elnöke

Forrás és kép, videó Magyari Béla 
 

Képgaléria: Országos Polgárőr Nap Békésen