Összefognak a tanyákon élők biztonságáért Csongrád és térségén a települések vezetői, a polgárőrségek, redőrség és a tanyagondnoki szolgálat

2012.12.23 06:12

Összefognak a tanyákon élők biztonságáért

Csongrád-Bokros - A kistérség mintegy 2500 tanyájára különös gondot fordít a rendőrség, derült ki azon a tanyakabineten, amelyet szerdán tartottak a Csongrádi Rendőrkapitányság és a kérdésben érintett szervezetek képviselői.

 
 
 
 
 
 

Az eseményen Lukács János dandártábornok, a települések vezetői, a polgárőrségek, a Tanyagondnoki Szolgálat, a Közterület-felügyelet, valamint az önkormányzat szociális intézményeinek képviselői voltak jelen. Csongrád rendőrkapitánya, Koncz József elmondta: ez a második ilyen kezdeményezésük.
 

A várostól ugyan távol, de biztonságban szeretnék tudni magukat a tanyai emberek. A szerző felvétele
A várostól ugyan távol, de biztonságban szeretnék tudni magukat a tanyai emberek.
A szerző felvétele


– A rendezvény célja, hogy az együttműködő szervezetek tapasztalatokat cserélhessenek, illetve megerősítsék az összefogást. A feladatok összehangolásával hatékonyabbá tesszük a munkát – fogalmazott. Kiemelte: eddig 135 jelzőkészüléket helyeztek ki a tanyatulajdonosoknál. Az eszközök közül 25 nem csupán jelzésre szolgál baj esetén, de segítségével kommunikálni is lehet a diszpécserközponttal. A fórumon megvitatták a meghívottak a felmerülő problémákat. A rendezvényen arra is lehetőség nyílt, hogy az érdeklődők a gyakorlatban nézhessék meg a külterületi járőrszolgálat munkáját.