Öttömösön is feladatot adnak a migránsok

2015.04.10 13:26
Az Öttömösi polgárőrök, 2015. április 3-án 13 óra körül a mezőőr és a polgárőrök a rendőrökkel együttműködve teljesítettek szolgálatot. 

Szolgálatteljesítés alatt a mezőőr és a polgárőrök haladtak a Petróczy iskola irányából Mórahalom felé az 55-ös főúton. A 34-es km szelvénynél, a Suhajda tanyánál észlelték, hogy egy horvát és egy szerb rendszámú személygépkocsi határsértőket vesz föl. Lassítottak, majd rögtön hívta a polgárőr mórahalmi határrendészetet, akik azonnal elindultak szemben a határsértőkkel. A Mórahalom határában épülő körforgalom közlekedési lámpával szabályozva 2,5 percenként váltakozó irányba engedi át a forgalmat. A megfigyelt személygépkocsik piros jelzést kaptak, ez az idő elegendő volt ahhoz, hogy a határrendészek a Vásártér irányában teljes útzárat állítsanak, feltartóztassák a forgalmat. Átvéve az intézkedést, sikerült kiszűrni a határsértőket és az embercsempészeket, akiket előállítottak a Szegedi Határrendészeti Kirendeltségre. Bálint Zoltán mezőőr, polgárőr tanúkihallgatására is sor került a Szeged HRK –án 16:00-19:00 óra között szintén ezen a napon. Gyorsított eljárással kedden, azaz 2015. április 8-án tárgyalták az ügyüket. Előzetes letartóztatásba helyezték őket, a gépkocsikat pedig lefoglalták.
Ugyan csak április 8-án  kora reggeli órában egy polgárőr gépkocsijával ment Szeged irányába az  55-ös főúton, amikor is a Back kápolnánál 5 fő határsértőt észlelt, akik Öttömös irányába gyalogoltak a főúton. Az eseményt rögtön jelezte a határrendészeknek, aki elfogták a határsértőket.
Forrás és kép: Bánóczki József egyesület elnöke
Feltette: Magyari Béla