Papp Károly: Valamennyi rendőr nevében köszönöm

2013.12.29 18:42
Papp Károly: Valamennyi rendőr nevében köszönömMagyarország valamennyi rendőr nevében gratulált a polgárőrök 2013-as évben nyújtott teljesítményéhez Papp Károly országos rendőrfőkapitány.
 
 
Az Országos Polgárőr Szövetség ünnepi évzáró elnökségi ülésén meghívott vendégként részt vett mások mellett Papp Károly országos rendőrfőkapitány is, aki a köszöntő beszédében elmondta: „A közrend és a közbiztonság fenntartása együttgondolkodást, együttes tevékenységet, együttes fellépést igényel. Ez Magyarországon kizárólag a rendőrség fő feladata. De ez nem elég, hogy megfelelő közrend és közbiztonság legyen az országban. Nagyon fontos, hogy a rendőrséggel együttműködő társszervek, a civil szervezetek, a Bűnmegelőzési Tanács és a fő stratégiai szövetséges az OPSZ egyesületei is oda tegyék magukat, összehangoltan, hatékonyan tegyenek meg mindent annak érdekében, hogy a településeken, a városrészekben, a megyékben, a régiókban, megfelelő közrend és közbiztonság legyen.”
 
Papp Károly nagyon fontosnak tartja, hogy a polgárőrséget támogassák az önkormányzatok. Mint mondta: „Járva-kelve az országban azt tapasztalom, hogy a polgárőrség elfogadottsága az országban nagyon magas szintű, nagyon magas értéken jelölt, és az önkormányzatok többsége nagymértékben támaszkodik a polgárőrök munkájára, tevékenységére szolgáltatásaira.”
 
Papp Károly országos rendőrfőkapitány Az OPSZ 2013. februári elnökségi ülésén átbeszélték azokat a főbb stratégiai kérdéseket, amelyeknek a rendőrség-polgárőrség együttműködésében úgy gondolták, hogy megvalósítandó. Azt fogalmazták meg, hogy nem csak országos szinten, nem csak területi szinten, hanem ahol a harc zajlik a bűnözéssel szemben, ahol a harc eldől helyi szinten, a bűnözéssel szemben minőségi változás és javulás kell.
„Ezt a célkitűzést kilencvenkilenc százalékban teljesítettük Magyarországon, a minőségében megújult rendőri szervek, a rendőrőrsök, a körzeti megbízottak, a polgárőr szervek és a polgárőrök együttműködésével – mondta Papp Károly. – Legutóbb az elnökség éves továbbképzésén azt tudtam elmondani, hogy rendőri szempontból nem csak országosan, nem csak a média számára, nem csak különböző konferenciákon, fórumokon, hanem helyi szinten is nagyon jó és példás együttműködés alakult ki az egyesületek, a rendőri szervek, illetve a rendőrök között.”
 
Papp Károly telitalálatnak minősítette a 100x100 Biztonság kiemelt bűnmegelőzési programot. Hangsúlyozta: „Külön szeretnék gratulálni azoknak a polgárőröknek, akik ennek a programnak az élharcosai voltak és ezért sokat tettek, sokat dolgoztak. Ennek a programnak a visszacsatolása, a fokozott közterületi jelenlét, az összehangoltabb polgárőri rendőrségi tevékenység eredménye, a polgárok számára egyértelmű és világos. Azok a polgármesterek, akikkel az elmúlt időszakban találkoztam, egyértelműen pozitívan nyilatkoztak és szóltak ennek a munkának, tevékenységnek a hatékonyságáról.”
A jövőre való tekintettel az országos főkapitány megfogalmazta: „Egyedül nem fog menni 2014-ben sem. Finomhangolásokkal tovább kell vinni azt a tevékenységet, amit az elmúlt években elindítottunk és végeztünk annak érdekében, hogy még magasabb szinten tudjuk, a polgárok biztonságérzetét garantálni.”
Végezetül valamennyi rendőr nevében köszönetet mondott valamennyi polgárőrnek azért az áldozatos tevékenységéért és munkájáért, amit a 2013. évben a közterületek rendjének fenntartásával, a bűncselekmények és más jogsértő magatartások megelőzéséért kifejtett. Köszönet mondott minden polgárőr hozzátartozójának, családtagjának, akik támogatták, elviselték azt, hogy a köz érdekében hasznos tevékenységet végeztek a partnereik, férjeik, feleségeik.

Forrás: rádióp

Feltette: Magyari Béla Sajtóreferens

Téma: Papp Károly: Valamennyi rendőr nevében köszönöm

Nincs hozzászólás.

Új hozzászólás hozzáadása