Polgárőr alapképzés volt Tömörkényen

2019.01.26 18:51
A Csongrád Megyei Polgárőr Szövetség alapismereti képzést tartott  az újonnan belépett polgárőröknek január 25-én Tömörkényen  a művelődési otthonban.
A polgárőrök szakmai ismereteinek elsajátítása, illetve bővítése céljából alapismereti képzésre, valamint szinten tartó elméleti képzésre került sor. A polgárőrség képzési rendszerében meghatározó helyet foglal el az alapismereti képzés, amelynek – a polgárőr mozgalom jellegéből kiindulva – a szakmaiság követelménye mellett első- sorban az ismeret bővítés a célja.
Az oktatáson Batiz István, a Csongrád Megyei Polgárőr Szövetség elnöke, Petrity Rudolf mb. szakmai alelnök és Szemesi Szilveszter titkár valamint  Magony István rendőr alezredes a Csongrádi Rendőrkapitányság munkatársa vett részt az oktatáson, mint előadók.
 A szakmai alelnök projektoros előadása során többek között az Országos Polgárőr Szövetség Szolgálati és Etikai Szabályzatát, illetve a hatályos jogszabályok polgárőrökre vonatkozó részeit ismertette a polgárőrökkel.
Ezt követően szó esett Magony István alezredes előadásában a polgárőrökre vonatkozó törvényről, a jogos védelem eseteiről, valamint a 112-es segélyhívószám használatáról is. A képzés további részében szó volt arról is, hogy a közös szolgálatok során a polgárőrök miként tudják segíteni a rendőrök munkáját.
Batiz István megyei elnök összefoglalójában rámutatott, hogy az oktatás célja, hogy a megszerzett ismereteket a polgárőrök a munkájuk során hasznosítani tudják a közrend minél hatékonyabb fenntartása érdekében.
Az elméleti képzés után a résztvevők egy vizsga keretében az eddig elsajátított ismereteikről adtak számot, amit mindenki sikeresen teljesített. Minden megjelent személy láthatósági mellényt és Tanúsítványt kapott a megyei polgárőr szövetségtől.
Végezetül a Tömörkényi Polgárőr Egyesület halászlével és üdítővel kedveskedett a megjelenteknek, mely közben kötetlen beszélgetésre volt lehetőség.
Fotó: Szemesi Szilveszter
Forrás Magyari Béla