Polgárőr elismerések Október 23-a alkalmából

2017.10.23 05:24

Díszünnepséget rendezett az Országos Polgárőr Szövetség az 1956-os forradalom és szabadságharc 61. évfordulójára a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet nagy tanácstermében október 19-én.

Farkasné Beneda Orsolya , az ünnepség narrátora köszöntötte a megjelenteket – közöttük is dr. Simon Miklóst, az Országgyűlés Honvédelmi és rendészeti bizottságának alelnökét, dr. Nagy Istvánt, a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkárát, dr. Halmosi Zsolt r. vezérőrnagyot, rendészeti országos főkapitány-helyettest, Schmehl János bv. vezérőrnagyot, a Büntetés-végrehajtás Országos parancsnokának biztonsági és fogvatartási helyettesét, Bucsek Gábor r. vezérőrnagyot, Budapest rendőr-főkapitányát és Bartók Péter tű. ezredest, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság gazdasági főigazgató-helyettesét, valamint a társ- és együttműködő szervezetek képviselőit.

Ünnepi beszédet mondott dr. Simon Miklós, az Országgyűlés Honvédelmi és rendészeti bizottságának alelnöke. Emlékezett és emlékeztetett az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulójára, külön is kiemelve dr. Kopácsi Sándor r. altábornagy, Budapest akkori főkapitánya szerepvállalását. dr.Kopácsi Sándor r. altábornagy alapító elnöke volt az Országos Polgárőr Szövetségnek.
Az ünnepség kitüntetések, elismerések átadásával folytatódott.

Csongrád megyéből a következők részesültek elismerésben:

Dr. Pintér Sándor Magyarország belügyminisztere jutalmát adta át Dr. Halmosi Zsolt r. vezérőrnagy és dr. Túrós András az Országos Polgárőr Szövetség elnöke, Sárközi Lászlónak, a Mórahalmai Önvédelmi Egylet Polgárőrség elnökének.

Papp Károly r. altábornagy, az ORFK vezetője főkapitányi dicséretben és tárgyjutalomban részesítette Batiz Istvánt, a Csongrád Megyei Polgárőr Szövetség elnökét. 

Dr. Túrós András, az OPSZ elnöke adta át, az OPSZ Elnöksége által adományozott kitüntetéseket.

Az OPSZ Elnöksége példamutató polgárőr tevékenységükért, eredményes, áldozatkész munkájuk elismeréseként az „Év Polgárőre” kitüntetésben részesítette Dékány Pétert a Balástyai Polgárőr Egyesület elnökét.

Az „Év Polgárőr Egyesülete” kitüntetésben részesült a Makói Polgárőr Egyesület.

A Polgárőrséggel végzett kiemelkedő együttműködése elismeréseként az „Év Polgárőr Pedagógusa” kitüntetést érdemelte ki   Kovács Andrea a Csanyteleki Polgárőr Egyesület tagja.

Az elismerések átadása után ünnepi műsort adott Szegedi Csaba, a Magyar Állami Operaház 2017-ben Magyar Bronz Érdemkereszttel kitüntetett lírai baritonja. Zongorán kísérte Tóth Sámuel Csaba korrepetitor, zongoraművész. A nagy sikerű, ráadás számra is visszatapsolt.

 Az előadás után állófogadás volt, amelyen dr. Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára mondott pohárköszöntőt.

Fotó: Erdei Mihály

Forrás opsz.hu, Magyari Béla  

A teljes ünnepség részleteit erre kattinva olvashatod