Polgárőr érte tetten a bicikli tolvajt

2013.11.13 17:40
Polgárőr érte tetten azt a 28 éves helyi férfit, aki biciklialkatrészeket tulajdonított el 2013. november 12-én Csongrádon.
L. Norbert az esti órákban kereste fel az egyik csongrádi vendéglátóhelyet azzal a szándékkal, hogy a söröző előtt lezárt kerékpárokról alkatrészeket tulajdonítson el. Miután a nála lévő csavarhúzóval leszerelte a csengőt az egyik kétkerekűről elindult a belvárosba, ahol egy másik bicikliről az ülést tulajdonította el. Utóbbi cselekményének szemtanúja volt egy helyi polgárőr, aki értesítette a rendőrséget és a járőrök kiérkezéséig visszatartotta a tolvajt.
A tolvajt a polgárőr – élve a törvény adta lehetőségével – a rendőrök helyszínre érkezéséig visszatartotta. L. Norbert elszámoltatáskor kiderült, hogy aznap is céltudatosan indult a kerékpárok fosztogatására. Nem sokkal korábban a város másik részén, egy söröző előtt hagyott járgányról is leszerelt egy csengőt, ami nála is volt. Információink szerint a meghallgatása során előadta a szokásos történetet is, miszerint nem volt mit ennie, ezért kényszerült a tolvajlásra, bár ez az állítása nehezen hihető, hiszen csak a helyszínen, a ruházata átvizsgálásakor előkerült annyi pénz, amennyiből még a közeli elegáns vendéglőben is bőségesen meg lehetett volna vacsorázni.
A Csongrádi Rendőrkapitányság L. Norbertet őrizetbe vette és a tulajdon elleni szabálysértés elkövetése miatt kezdeményezte bíróság elé állítását.

 

Forrás: police.hu

Feltette Magyari Béla

Téma: Polgárőr érte tetten a bicikli tolvajt

Nincs hozzászólás.

Új hozzászólás hozzáadása