Polgárőr szervezetek együttműködése a Szegedi Határrendészeti Kirendeltséggel

2013.04.18 07:39
 Szeged Határrendészeti Kirendeltség a területén működő 14 helyi polgárőr szervezettel - a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság és Csongrád Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetsége által megkötött együttműködési megállapodás alapján - rendszeres kapcsolatot tart fenn.
A polgárőr egyesületek hatékonyan vesznek részt a kirendeltség működési területén a helyi közrend és közbiztonság fenntartásában, a lakosság közbiztonságérzetének javításában, a bűnmegelőzési feladatok ellátásában, valamint az illegális migráció kezelésében.
A polgárőr szervezetek szolgálatukat a kirendeltséggel való együttműködés során közös-, illetve az önálló feladatellátással koordinálják az esetleges átfedések elkerülése érdekében. Az önálló szolgálatellátást havi szinten előre írásban, valamint a pontosítást telefonon bejelentik a HRK Szeged Ügyeleti Szolgálata felé.
Kirendeltségünk közreműködik a polgárőrség tagjainak az Országos Rendőr-főkapitányság által koordinált oktatásában, képzésében. A képzési terv kidolgozása során a polgárőrök képzése szempontjából kiemelten fontos területeket érintő kérdések kerülnek előtérbe.
Kölcsönösen részt veszünk a mindkét felet érintő értekezleteken, továbbá közös rendezvényeket, előadásokat szervezünk egymás-, illetve a lakosság tájékoztatása érdekében.
A helyi polgárőr szervek ellenszolgáltatás nélkül végzik tevékenységüket, jelentős áldozatot hoznak a helyi közösség érdekében, tevékenységük során kiválóan teljesítik feladataikat. Tudtuk meg Éberhardt Gábortól a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség vezetőjétöl.
 

forrás Magyari Béla

 
 

Téma: Polgárőr szervezetek együttműködése a Szegedi Határrendészeti Kirendeltséggel

Nincs hozzászólás.

Új hozzászólás hozzáadása