Polgárőr Város lett Szentes és Mórahalom

2017.06.27 07:00

A XXIII. Országos Polgárőr Napnak 2017-ben Nyíregyháza adott otthont. Több mint ötezren vettek részt az ország számos területéről.  Szentesi és Mórahalmi polgárőrök és a városok képviselői képviselték városukat és egyesületüket. A Szentesiekhez csatlakoztak a derekegyházi illetve csongrádi polgárőrtársak is.

A nagyszabású rendezvényen 150 új polgárőr tag csatlakozott fogadalomtételével a polgárőrséghez.

“Magyarország azért is erős és büszke európai ország, mert vannak polgárai, akik akár szabadidejük terhére is keresik azt, miként szolgálhatnának jobban hazájuknak és otthonuknak. Önök számtalan alkalommal bizonyították, hogy a magyar társadalom, a rendőrség, a honvédség és a kormány számíthat a polgárőrökre” – tolmácsolta Orbán Viktor üzenetét a miniszterelnöki megbízott a jelenlévőknek.

A rendezvényen kitüntetéseket és jutalmakat is átadtak a kiemelkedő tevékenységet nyújtó, önkéntes és térítésmentes szolgálatot teljesítőknek. Az országos rendőr-főkapitány tárgyjutalomban részesítette Szula Ferencet, a Hódmezővásárhelyi PE elnökét. Polgárőr Érdemkereszt Arany fokozata kitüntetésben részesült: Tóth Zoltánné, a Tápéi PE elnöke.

Büszkék vagyunk, hogy Szentes és Mórahalom Város Önkormányzata a Polgárőr Város kitüntető címet érdemelte ki a település és lakossága biztonságát szolgáló polgárőrség munkájáért. Az elismeréseket, Dr Sztantics Csaba, Szentes Város Jegyzője és Gilinger István, a Szentes Polgárőr Egyesület elnöke, valamint Csányi László Mórahalom Város alpolgármestere és Sárközi László Mórahalmi polgárőrség elnöke vette át.

 

Az elismerések átadását követően színvonalas kutyás, lovas és egyéb látványos bemutatókat láthattak az érdeklődő résztvevők.

Forrás: Magyari Béla

Kép: Szabó Zoltán