Polgárőrök és ifjú polgárőrök képzése Kisteleken

2016.02.20 06:23

A Csongrád Megyei Polgárőr Szövetség 2016. február 19-én 13 órai kezdettel Kistelek Petőfi u. 7-9. sz. alatti Művelődési Házban az új felvételt nyert polgárőrök és ifjú polgárőrök részére alapképzést tartott.

A szerteágazó témák előadója Selyben Győző R. alezredes, a Kisteleki Rendőrkapitányság munkatársa, aki a Csongrád Megyei Polgárőr Szövetség oktatási bizottságának is tagja. Részben a már megszerzett ismereteket felelevenítve, részben új ismereteket átadva, azokat példákkal illusztrálva készítette fel a megjelent 35 fő fiatalt és a 43 fő felnőtt polgárőröket. Az előadó, a program koordinátora által megfogalmazott előzetes kéréseket szem előtt tartva kitért az önként vállalt feladatok végrehajtásának, jogszabályi hátterére, a jogokra, kötelességekre, az ifjú polgárőrök feladataira.

 

Ezt kővetően Tóth Zoltánné gazdasági alelnök az egyesületek pénzügyi gazdálkodásával kapcsolatos tudnivalókról tartott előadást. Majd ezt követte Szemesi Szilveszter tikár, aki a polgárőrség etikai szabályaival ismertette meg a polgárőröket. Ezután Magyari Béla tiszteletbeli elnök a polgárőr kommunikációval és a megyei honlappal kapcsolatos tudnivalókkal ismertette meg a résztvevőket.

Végül valamennyi résztvevő részére Batiz István elnök összefoglalta az előadáson hallottakat és ismertette a polgárőrség előtt álló feladatokat, majd Tanúsítványt adott át a helyszínen, miszerint az érintett polgárőr 2016. évben alapfelkészítésen vett részt, a leadásra került szakmai anyagból pedig eredményes vizsgát tett. A képzés 20 órakor fejeződött be.

 

Az érdekes, hasznos összejövetel jól szolgálta célját, köszönet érte a felkészült előadónak és köszönet a Kisteleki Polgárőr és Tűzoltó Egyesületnek a képzés helyszínének színvonalas előkészítéséért.

Forrás és kép Magyari Béla