Polgárőrök is részt vettek a bűnmegelőzési fesztiválon

2017.09.11 00:02

Bűnügyi helyszínelő sátor, vagyonvédelmi információs pont és pályaválasztási stand is várta az érdeklődőket szombaton, az első Dél-alföldi Regionális Bűnmegelőzési Fesztiválon Szegeden a Zápor- tónál. A Szegedi Rendőrkapitányság és az ÁGOTA Alapítvány által, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatásával 2017. szeptember 9-én tartották meg a rendezvényt

 A rendezvényen a rendőrség mellett a polgárőség is megmutatta magát, ahol a rendőrséggel közösen végezték feladataikat. 

 Az alsóvárosi, belvárosi és a tarjáni polgárőrségek tagjai reggeltől kora esti óráig álltak a gyerekek rendelkezésére. A közösségi napon mintegy 3000 érdeklődő látogatott ki a rendezvényre. A rendezvény segítésében szerepet vállaló polgárőrök nagy része a fiatalabb korosztályból került ki. Ezzel is példát mutatva a felnővő ifjú generációnak, hogy mennyire fontos a civil bűnmegelőzés.

Külön öröm számunkra, hogy Farkas Tímea a legfiatalabb alsóvárosi polgárőr felvételt nyert a szegedi rendészeti szakközépiskolába, ahol, mint első éves kezdte meg idén ősszel tanulmányait. A rendezvényen végig segített Szabadi Diána alsóvárosi polgárőr, aki civilben szépségkirálynő, a 2014. Magyarországi Siketek Szépe címet tudhatja magának. Diána hallássérültként nagyon fontosnak tartja az esélyegyenlőséget, ezért főleg a sérült gyermekekkel foglalkozott a nap folyamán - tájékoztatta honlapunkat, Sándor János az alsóvárosi polgárőrség elnöke. 

Kép: Sándor János 

Forrás Magyari Béla