Polgárőrök is segítettek a rendőrnapon

2013.04.21 20:37

Rendőrnapot tartottak Szegeden április 19-én. Más rendőrőrsökkel együtt a Szegedi Rendőrkapitányság is nyílt nappal, kiállítással és egyéb programokkal várta az érdeklődőket.

A Szeged-Tarján Polgárőr Egyesület tagjai nem csak nézelődtek, hanem aktívan részt is vettek és segítettek a rendezvény szervezésében és lebonyolításában.

Az egyesület tagjai helyet kaptak a rendőrség udvarán, ahol a látogatók teszteket tölthettek, a gyerekek rajzolhattak, valamint a vállalkozó kedvűek gyakorlati feladatokat próbálhattak ki egy kerékpáros ügyességi pályán. 

Az eseményen részt vettek az egyesület fiataljai is, akik a Fiatal Bűnmegelőzők Társaságának tagozatában tevékenykednek. Nagyban segítették a rendőrök és az idősebb polgárőr társak munkáját. A segítség mellett természetesen jutott idő a szórakozásra és a rendőrök munkájának megismerésére is, ugyanis mindegyik fiatal megtekinthette a bemutatókat. Valakinek a kutyás bemutató, másnak a fegyver bemutató és a bűnügyi helyszínelők munkája tetszett a legjobban, ezek mellett lehetőség szerint beülhettek egy Ford Focus járőrautóba, vagy felülhettek egy BMW típusú rendőrmotorra. Akiben esetlegesen volt egy kis plusz erő, az levezethette egy rohamfelszerelésbe öltözött rendőr kollégán, aki kitartóan fogadta az ütéseket.

Az esemény végeztével Mucsiné Szabolcski Ágnes rendőr főhadnagy asszony megköszönte minden jelen lévő polgárőröknek a segítséget. Az Egyesület tagjai közül Horváth S. András, az egyesület elnöke, Saja Lőrinc, az FBT tagozat vezetője, Maróti Júlia, Kódor Zsuzsanna, Ötvös Csanád, Bozóki András, illetve a fiatalok közül Ocskó Zoltán, Márkus Zoltán, Kódor Dávid, Grandpier Noel és Vecsernyés Dániel kapott köszönetet a főhadnagy asszonytól a remek munkavégzésért. Tudtuk meg Horváth S Andrástól polgárőr egyesület elnökétöl.

forrás Magyari Béla 

Téma: Polgárőrök is segítettek a rendőrnapon

Nincs hozzászólás.

Új hozzászólás hozzáadása