Polgárőrök közlekedésbiztonsági képzése és „Egy iskola egy polgárőr” program Szentesen.

2018.09.13 21:22

Az OPSZ közlekedés biztonsági képzési programjában azt a célt tűzte ki, hogy felkészítő tréninget tart a közlekedésbiztonság területén tevékenykedő polgárőröknek.

A tréningek során a polgárőröknek olyan ismeretek átadását tűzték ki célul, melyek tevékenységükben segítik őket, felkészültségüket naprakésszé teszik.

A tréningek megtartásához segédanyagként megkaptuk a trénerképzés előadásanyagait, valamint olyan dokumentumokat, melyeket a felkészülésünk során, illetve a tréningek megtartásakor hasznosítani tudtunk.

Az iskolai oktatások során megyei szövetségenként 5 iskolában kellett a képzéseket lebonyolítani. A csoportlétszámok tetszőlegesek voltak. A Szentes Polgárőr Egyesület három tagja, Paksi Anikó, Faragó János és Szabó Zoltán Mihály egy általános iskola alsó és felső tagozatosainak, valamint egy óvoda négy csoportjának szemléltető oktatását tejesítette 2018. évben is.

2017. nyarán egy pályázat kapcsán két közlekedési parkot kapott a Szentes Polgárőr Egyesület, melyet két szentesi óvodának adtak át  a polgárőrök, így a kicsik közlekedésre nevelése gyakorlati oldalról is megvalósult. 2017. decemberében pedig  egy harmadik óvodát tudtunk két rollerrel megajándékozni.

Megtapasztalhattuk, hogy az intézmények nem csupán az oktatással kapcsolatosan számítanak a polgárőrökre, hanem számos rendezvényre igénylik a segítő jelenlétünket.

Ezeken felül - mint minden évben, tanévkezdéskor – az iskoláknál, reggelenként minden tanítási napon polgárőr is segíti az iskolások biztonságos közlekedését. Szentes polgárőrei négy általános iskolánál működnek közre a rendőrséggel közösen a közlekedés biztonsága érdekében.

A Közlekedésbiztonsági Képzés részéről kapcsolattartónk Dudás Árpád volt, aki mindenben segítséget nyújtott, hogy eredményes munkát tudjunk végezni – mondta el Gilinger István elnök.

Fotó: Paksi Anikó

Forrás Magyari Béla