Polgárőrök ünnepeltek Röszkén

2014.12.22 06:22
Évzáró ünnepi közgyűlést tartottak a röszkei polgárőrök december 20 – án, ahol kitüntetést vehetett át két polgárőr a megyei elnöktől.
Az ünnepséget megtisztelte jelenlétével Batiz István a Csongrád Megyei Polgárőr Szövetség elnöke, Zélity László a Szegedi Rendőrkapitányság vezetője, Magyari László a helyi Sport Horgász Egyesület Elnöke, valamint a helyi rendőrőrs vezetője és tagjai.
Az ünnepség kezdetén a megyei elnök átadta az Országos Polgárőr Szövetség Elnökének dicsérő oklevelét és jutalmát, az átlagon felüli munkájuk elismeréseként Túró István elnöknek és Bicskei Mihály polgárőrnek. A megyei elnök méltatta a kitüntetésben részesültek eredményes munkáját a migráció kezelésében és a rendőrséggel együttműködésben végzett munkájukat.
 
 
Ezután Túró István elnök röviden értékelte a polgárőrség 2014 – be végzet munkáját. Beszédében kiemelte, hogy az egyesület tagjai sok munkát végeztek a migráció kezelése érdekében szoros együttműködésben a rendőrséggel. A második félévtől kezdve az egyesület tagja lett a 250 X 100 „Biztonság” országos programnak, amelyért az egyesület, plusz támogatásban részesült. A megyei szövetségtől kaptak két kerékpárt, amelyet járőr szolgálatra fognak használni. A helyi civil szervezetekkel nagyon jó a kapcsolata az egyesületnek. Elmondta még, hogy fontos feladat volt a külterületi járőr szolgálat és a postai szolgálattal való együttműködés. Továbbá ott vannak még a polgárőrök a futball mérkőzéseken és vigyáznak a rendre.
Zélity László hozzászólásában megköszönte a munkáját és a jövőben is számít a polgárőrök segítségére. Mint mondta a polgárőrök stratégiai partnerei rendőségnek és a kollégai mindig számíthatnak a rájuk. Végül kellemes ünnepeket és eredményekbe gazdag új évet kívánt.
Végezetül az elnök megköszönte minden polgárőrnek az éves munkáját valamint a hozzátartozók segítségét, hogy velük együtt jöhetett létre ez a remélhetőleg maradandó közbiztonság. Kellemes Karácsonyt és Boldog új évet kívántak egymásnak, jó hangulatú, beszélgetéses vacsorával zárult a közgyűlés.
Forrás és kép: Magyari Béla
A cikkhez tartozó képek