Polgárőröket képeztek Nagytőkén

2017.02.26 07:35

Polgárőr tovább képzést tartottak Nagytőkén a művelődési házban a Szentesi Polgárőr Egyesület és a Csongrád Megyei Polgárőr Szövetség Szervezésében február 24-én.

A törvényi előírásoknak és az éves munkatervnek megfelelően megtörtént a Szentesi Polgárőr Egyesület polgárőreinek éves továbbképzése, valamint az újonnan tagsági kérelmüket benyújtó jelöltek alapkiképzése is.  A képzés keretében ismertetésre és megbeszélésre kerültek a polgárőrség alap, illetve kiegészítő feladatai, szolgálat ellátás szabályai és az ennek során betartandó balesetvédelmi előírások és egyéb a polgárőrséggel kapcsolatos kérdések.

 Batiz István elnök köszöntötte a megjelent polgárőröket és előadókat. Az oktatáson megjelent Szél Csaba Nagytőke polgármestere, aki maga is belépett a polgárőrségbe.

 Az oktatás Nagytőkén a helyi Művelődési házban került megtartásra, ahol az előadásokat a "szakmát" jól  ismerő képzett szakemberek tartották, mint Batiz István a megyei szövetség elnöke, Vas Tibor a megyei szövetség  szakmai alelnöke, Tót Zoltánné a megyei szövetség gazdasági alelnöke, Kun József r. alezredes a Szentesi Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztály vezetője, Varga Zsolt r. százados és  Szabó Zoltán a Szentes Polgárőr Egyesület FEB elnöke, sajtófelelőse.

 A minden tekintetben részletes és a szükséges mértékű leadott anyaggal kapcsolatban a résztvevők kérdéseket tehettek fel az előadóknak, melyek megbeszélésre kerültek gyakorlati példákkal is alátámasztva. Ezt követően a polgárőrök és a jelöltek tesztlapok kitöltésével adtak tanúbizonyságot, hogy kellőképpen elsajátították-e az elhangzottakat. Elméleti tudásuk megfelel a polgárőr feladat ellátásához.  Az alapos felkészítésnek köszönhetően az oktatáson résztvevő teljes tagság kiváló és megfelelő szinten teljesítette a vizsgát, így kivétel nélkül mindenki alkalmassá vált az egyesületi tagságra és polgárőr szolgálati feladatok ellátására. Ennek igazolásaként névre szóló  "Tanúsítvány"  került átadásra, valamint az új tagok részére a szolgálati feladat ellátásához előírt szolgálati igazolványokat átadta a szentesi elnök.

 A Szentes Polgárőr Egyesület a szolgálati feladatai teljesítése mennyiségi fokozásában nagy előrelépést jelentett, hogy több személy is kérte az egyesületbe való felvételét.  Szentesről 2 fő, Magyartésről 2 fő és  Nagytőkéről a helyi polgármester vezetésével  6 fő . Így a megnövekedett létszámmal kiegészülve érzékelhetően nő az  egyesület hatékonysága, amely főleg a külterületi tanyavilágban ellátott szolgálatokban lesz  jelentősen kimutatható. A  hat fő nagytőkei és a két  fő magyartési tag az Szentes Polgárőr Egyesület irányítása alatt, de mint kihelyezett csoport végzi saját településén munkáját. 

Az Egyesület elnöksége ezúton is megköszöni az oktatáson megjelent és a szakmai felkészítésben résztvevő előadó személyek munkáját,  valamint sok sikert, eredményes megelőző tevékenységet  kíván a teljes tagsága részére – tájékoztatta honlapunkat Szabó Zoltán Szentesi polgárőr egyesület sajtófelelőse.

Fotó: Szabó Zoltán

Forrás: Magyari Béla