Polgárőrség segítségével két embercsempészt is elfogtak Csongrádban

2016.03.09 15:33
Tíz percen belül két embercsempészt is elfogtak a rendőrök Csongrád megyében. Az egyik sofőr egy osztrák tartózkodási engedéllyel rendelkező koszovói, a másik egy osztrák állampolgár. Két autóval összesen nyolc koszovóit vittek.

Lakossági bejelentés érkezett a mórahalmi rendőrökhöz 2016. március 5-én 9 óra 38 perckor, hogy a település közelében egy osztrák rendszámú autóba több, feltehetőleg illegális migráns szállt be. Az Audi A6-os Mórahalom irányába hajtott el.
A jelzést követően a rendőrség és a településen levő társszervei keresni kezdték a térségben a járművet. A polgárőrök Mórahalom belterületén észlelték az autót, melyet egy másik jármű, egy szintén osztrák rendszámú Volkswagen Golf követett. Autójukkal a gépkocsik után indultak, miközben folyamatosan tartották a kapcsolatot a rendőrséggel. Az 55-ös főút 9-es kilométerénél a járőrök a polgárőrökkel közösen 10 óra 5 perckor az egyik, majd 10 óra 15 perckor a másik autót is megállították.
Az ellenőrzés során megállapították, hogy az Audit egy 28 éves koszovói állampolgár vezette, akinek osztrák tartózkodási engedélye van. Ő négy koszovói férfit szállított, akik az országba való belépésre nem rendelkeztek megfelelő iratokkal. A másik járművet egy 69 éves osztrák férfi vezette. Ő is négy koszovóit vitt.
A két férfit a rendőrség elfogta, az ügyben embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indult eljárás.

Forrás: police.hu

Feltette: Magyari Béla