Pusztamérgesi Polgárőrség felhívással fordult a lakossághoz a megszaporodott tanya feltörések miatt

2013.02.21 04:56
Az utóbbi időben Pusztamérgesen is megszaporodtak a tanyabetörések. Ezért a Pusztamérgesi Polgárőrség felhívással fordult a külterületi ingatlannal rendelkezők felé, hogy az egyébként lakatlan helyeken értékes gépeket, eszközöket, berendezési tárgyakat lehetőség szerint ne tartsanak.
Javaslatuk szerint, ha ez nem oldható meg, akkor értékeiket rendszeresen ellenőrizzék, vagy a szomszédokat kérjék meg a folyamatos felügyeletre legyen szó akár tanyáról, vagy gazdasági épületről. Ha külterületen gyanúsan lassan közlekedő, vagy ha a tudomásuk szerint nem lakott ingatlan körül idegen járművet látnak, jól teszik, ha feljegyzik annak rendszámát.
Saját tanyájukhoz érkező idegenekkel szemben legyenek bizalmatlanok, és ha különböző szolgáltatók megbízására hivatkoznak, kérjék meg, hogy igazolják magukat. Ennélkül lakásukba semmi esetre sem tanácsos őket beengedni! Ha betörésre utaló gyanú merülne fel, a nyomokat lehetőleg hagyják érintetlenül és mielőbb értesítsék a rendőrséget a 107 vagy a 112 telefonszámon.
Hívhatják közvetlenül a körzeti megbizott vagy a polgárőrség telefoszámát is! +36306216246
Csak közös összefogással tudjuk értékeinket megvédeni. Adta hirül a Pusztamérgesi polgárőr egyesület.
Feltőltötte Magyari Béla

 

Téma: Pusztamérgesi Polgárőrség felhívással fordult a lakossághoz a megszaporodott tanya feltörések miatt

Nincs hozzászólás.

Új hozzászólás hozzáadása