Rászoruló családokon segítettek Szentesen

2018.12.24 07:16
Szentesi Polgárőrök segítettek 500 adag halászlé főzésében és kiosztásában  karácsony ünnepek előtt.
Az ünnepi készülődésben egyre nagyobb figyelmet kap az adományozás, és sokakban felmerül a kérdés, hogy miként segíthetünk azokon, akik nehéz körülmények között élnek. Szentesen egyre erősebb a szociális háló, mégis tudjuk, hogy van egy láthatatlan társadalmi réteg, akikre talán ilyenkor jobban figyelünk, mint az év más szakában. Sok család álmodik arról, hogy karácsonykor finom, hagyományos ételeket ehessen.
A Szentesi Élet egy közös halászlé készítésre hívta a városatyákat, az önkormányzat gazdasági társaságainak, költségvetési szerveinek, intézményeinek munkatársait,és a polgárőr egyesület tagjait, hogy akiknek van akár egy szabad órája hagymát vagy halat pucolni, esetleg halat filézni a Központi Konyhára, ahol közel 500 adag halászlét főztek, mellyel szeretnénk szebbé tenni a nehéz sorsú szentesi családok karácsonyát.
Az önkormányzat Szociális Irodájával, a családsegítő és a gondozási központtal és a polgárőrséggel együttműködve tudták meg, hogy hol kél el a legjobban a segítség.
Gilinger István a szentesi polgárőr egyesület elnökétől megtudtuk, hogy a halakat (100 kg) a lapistói tavakból hozták, majd a vákumcsomagolt adagokat a polgárőrség tagjai juttatták el a családokhoz, akik nagyon örültek az ünnepi eledelnek.
Fotó: Vidovics Ferenc
Hírszerző: Magyari Béla