Rendezvényeket biztosítottak a polgárőrök

2015.04.19 15:33
A szentesi polgárőr egyesület szombaton két kiemelt és nagy érdeklődésre számon tartott eseményen vett részt és végzett biztosítási (rend fenntartási) tevékenységet  jelentős létszámmal a rendőrséggel együttműködve.

Egész napos látványos elfoglaltságot jelentett az ALDI parkolójában a Szentesi Motoros Baráti Kör támogatásával megrendezett III Kétkerekű szezonindító családi nap, mely több programból állt, volt :vezetéstechnikai tréning, stunt reider show, veterán motorok kiállítása és szimulátoros vezetés gyakorlása.
 A hűvös és időnként kissé csapadékos idő ellenére igen nagy létszámban jöttek az ország több pontjáról, a motorosok  és nézők is egyaránt.  A rendezvény lebonyolításában kiemelkedő szerepe volt a helyi Rendőrkapitányságnak és a rendezvényre ide érkezett motoros rendőr kollegáknak, akik hasznos tanácsokkal látták el a motorosokat. A színvonalas rendezvényt a megjelent motorosok városi felvonulása zárta.
A résztvevő polgárőrök segítséget nyújtottak a ide látogató "vendégek"  tájékozódásában,   így a motoros ügyességi pályára illetéktelenek nem juthattak be, illetve felügyeltek arra,  hogy a jogtalan eltulajdonítások ne történhessenek meg, 
A másik rendezvényen  délután öt órától a Szentesi Kinizsi TE és a Makó FC zárt kapuk mögött játszott bajnoki labdarúgó mérkőzést. A múlt hétvégi szurkolói rendzavarás miatt a Fegyelmi Bizottság nem engedélyezte a mérkőzésre a szurkolók beengedését. A meccsre kilátogató szurkolói tábor megfékezésére, a mérkőzés zavartalan zárt kapuk mögötti lejátszásának biztosítására, a helyi Rendőrkapitányság állománya mellett a szentesi polgárőrség nyolc fővel segédkezett.
Forrás és kép: Szabó Zoltán
Feltette: Magyari Béla
A cikkhez tatozó képek