Rendkívüli beavatkozásban vettek részt a polgárőrök

2018.06.17 11:47

2018. június 16-án délután jelentős mennyiségű csapadék folytán kialakult belvízhelyzetre tekintettel, belvízvédelmi készültség azonnali hatállyal történő elrendelését kezdeményezte Nógrádi Zoltán Mórahalom Város polgármestere.

Sárközi László Mórahalmi polgárőrség elnöke elmondta. hogy rövid idő alatt lezúduló nagy mennyiségű csapadék elárasztotta a várost. Utcák kerültek víz alá, kertek teltek meg vízzel néhány óra alatt, fák dőltek ki gyökerestől. A város vezetése rendkívüli beavatkozást látott szükségesnek és ennek hatására a szervezett védekezés elkezdődött. Közel ötven ember dolgozik a védekezésen.

 A polgárőrséget is értesítette a polgármester úr és az értesítés után 10 fővel segítette a városvezetés és a Katasztrófavédelem valamint a Mórahalmi rendészet munkáját az egyesület. Több helyen forgalomlassításban, időszakosan teljes és félpályás forgalomirányításban és egyéb biztosítási feladatok ellátásában vett részt a polgárőrség.

Személyi sérülés a munkák során nem történt. Június 17-én hajnal fél négykor oldották fel a rendkívüli készültséget és köszönték meg a Polgárőrség a segítségét – mondta az elnök.

Képek: Duka Félix

Forrás: Magyari Bála

 

Képgaléria: Rendkívüli beavatkozásban vettek részt a polgárőrök