Rendkívüli elnökségi ülés Szegeden.

2013.11.12 08:41
A Csongrád Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetsége november 11-én, Szegeden a Megyeházán tartotta meg rendkívüli elnökségi ülését.

A résztvevőket Batiz István elnök úr köszöntötte, majd a határozatképesség megállapítása után, ismertette a napirendi pontokat.  Tájékoztatta az elnökséget, hogy a Megyei Szövetség az OPSZ-től kilenc millió Ft támogatást kapott, mely az egyesületek között kerül felosztásra. A szövetség működési költségekre további 750 ezer ft-ot biztosítottak támogatásként.
Ezután Tóth Zoltánné gazdasági alelnök asszony ismertette a szétosztás tervezetét.
Petrity Rudolf elnökségi tag hozzászólásában felvetette, hogy az OPSZ honlapról lementette az elnökség határozatát és az elosztás a 2013. október 21-i igazolványigénylések alapján került meghatározásra, (hétezer forint/fő az elosztás alapja) javasolja az elnökségi ülésnek ezt figyelembe venni. Többen is hozzászólásukban megerősítették, hogy valóban ez jelent meg a megyei szövetség honlapján és a rádióban.
Az elnökség a kérést figyelembe véve módosított az elosztási terven és határozatot hoztak annak mértékéről. A Csongrád és Térsége Polgárőr Egyesület figyelemmel a 102 új igazolvány elkészítésére 400 ezer Forintot; a nagyobb városok és az öt kiemelt 100*100 Biztonságban részt vevő település 200-200 ezer Forintot; a többi egyesület pedig egységesen 160 ezer Forint támogatásban részesült.
A Magyar Posta Zrt. 37 szervezet részére 38.500 Forint működésre fordítható összeget biztosított.
Tímár Lajos úr a felügyelő bizottság elnöke tájékoztatta az elnökséget az elvégzett ellenőrzés tapasztalatairól, kijelentette, hogy a szövetség vezetése a törvényeket maximálisan betartja, a pénzgazdálkodás a terveknek megfelelő.
Személyi kérdéseknél Szőke Barnabás titkár írásban lemondott funkcióiról és elnökségi tagságáról. Az elnökség elfogadta kérelmét és felmentette.
Az elnök úr titkári pozícióba javasolta Szemesi Szilveszter urat, akit egyhangúlag megválasztottak, és elnökségi tagnak is kooptálták a közgyűlésig.
Jó hír a munkanélküli polgárőrök számára, hogy a megyében lehetőség nyílik 2014. január elseje után közmunkásként polgárőr szolgálatot végezni. A foglalkoztatás feltétele, hogy az egyesületi elnöknek kell kérni a foglalkoztatást a település polgármesterétől, jegyzőjétől, aki a részére biztosított névsor alapján kérheti a területileg illetékes munkaügyi központtól a szükséges közmunkás létszámot.
Ezután közérdekű tájékoztatást adott az elnök úr, ismertette a rendőrség új segélyhívó rendszerét, a Megyei Labdarúgó Szövetséggel kötendő együttműködést, illetve a „TeSzedd” mozgalommal kapcsolatban a beígért üzemanyagkártyák  érkezésének időpontját.
Az elnökségi ülésen elhangzottak figyelembevételével 2013. november 29-én 09:00 órakor a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság épületében valamennyi polgárőr egyesület vezetőjének, illetve képviselőjének jelenlétével egy szakmai értekezlet megtartására kerül sor, melyen a stratégiai partnerek röviden értékelik 2013. éveben végzett együttes tevékenységet, egyeztetik az előttünk álló közös tevékenységi köröket. Konzultációra is lehetőség nyílik, melynek során az érintett szervek vezetőihez kérdéseket, javaslatokat, esetleges problémákat lehet felvetni. A rendezvény befejező részében szakmai feladatok kerülnek megbeszélésre. A meghívók kiküldése folyamatban van.
Tájékoztatott Magyari Béla Sajtó szóvivő.

Fetette Magyari Béla

Téma: Rendkívüli elnökségi ülés Szegeden.

Nincs hozzászólás.

Új hozzászólás hozzáadása