Rendkívüli közgyűlés a domaszéki polgárőröknél

2014.11.17 20:38
2014. november 14-én rendkívüli közgyűlést tartott a Domaszéki Közhasznú Polgárőr Egyesület.
A közgyűlés első napirendi pontja keretében felkérte Pap Istvánné elnököt, hogy lássa el a szolgálatvezetői feladatokat, mivel a korábban megválasztott szolgálatvezető – külföldi munkavállalása miatt – nem tudja azokat ellátni.
A Közgyűlés döntött a Felügyelő Bizottság elnöki tisztségének betöltéséről is: a posztra Sebők Krisztiánt választotta meg. A Közgyűlés elfogadta dr. Tatárné Vas Anna tagfelvételi kérelmét, és őt az egyesület tagjai közé felvette.
Az egyesületi tagok döntöttek arról is, hogy Pap Istvánné elnöki feladatainak segítésére, munkájának támogatására elnökhelyettessé választják dr. Tatár Zoltánt.
A Közgyűlés az elnök előterjesztésére foglalkozott a tagtoborzás kérdésével. Ennek megkönnyítésére felkérte az elnököt, hogy készítse elő az alapszabály módosítását annak érdekében, hogy minél nagyobb számban lehessen fiatalokat, különösen középiskolás diákokat bevonni a polgárőrség munkájába.
A Közgyűlés nem hozott végleges döntést a tagdíj emeléséről. Felkérte az elnököt, hogy az alapszabály tervezett módosításával együtt terjesszen elő javaslatot a tagdíj mértékére, esetleges elengedésének, mérséklésének lehetőségére vonatkozóan.
A jelen levő tagok háromtagú selejtező bizottságot választottak számítástechnikai eszköz selejtezésére.
A Közgyűlés tárgyalt a szolgálattól távol maradó tagok problémájáról is, mivel az egyesület több tagja hónapok óta nem vállalt aktív szolgálatot. A Közgyűlés akként határozott, hogy az alapszabályban – annak tervezett módosítása során – rögzíteni kell: azon tagnak, aki 90 napot meghaladóan önhibájából nem vállal szolgálatot, megszűnik a tagsága.
Forrás: dr. Tatár Zoltán elnökhelyettes
Feltette: Magyari Béla