Rendkívüli közgyűlés Szentesen

2014.07.20 21:03
A szentesi Polgárőr Egyesület 2014.  július 19-én 16.00 órától  rendkívüli Közgyűlést tartott, melyet az egyesület elnöke Szabó István hívott össze. 

Az ülésen részt vett meghívott vendégként Kun József a szentesi Rendőrkapitányság Közrendvédelmi osztályának vezetője is.  A közgyűlés az alábbi napirendi pontokat szavazta és tárgyalta meg:
1.)      Az Egyesület elnökének beszámolója az előző közgyűlésen megszavazott határozatok végrehajtásának helyzetéről.
2.)      A Csm-i Polgárőr Szervezetek Szövetsége által delegált Gilinger István elnökségi tag értékelő beszámolója.
3.)      Közgyűlési határozat nagy értékű tárgyi eszközök használatáról.
4.)      Tagfelvétel.
5.)      Egyéb fontos kérdések megtárgyalása.
 
-          Az Egyesület elnökének beszámolóját, amely az eltelt időszakban végzett munkáról, a pénzügy helyzetről, különböző anyagok és tárgyi eszközök beszerzéséről, a szolgálati gépjármű lecseréléséről szólt, több lényeges hiányossága miatt nem fogadta el a közgyűlés, nem volt kielégítő.
-          Gilinger István úr elmondta, hogy a 2014. májusában megtartott évi rendes Közgyűlés ez Egyesület elnöke által nem megfelelően volt előkészítve, abban több hiányosság volt. Elmondta, hogy több dologban nem megfelelően tevékenykedett az egyesületi elnök, mint pl.  a készpénz felvétel, a szolgálati gépjármű használatának elszámolása.
Javasolta a Közgyűlés részére, hogy az elnök nem megfelelő munkája miatt a tagság válasszon meg egy három fős ügyvezető elnökséget 90 napra és az irányítsa ideiglenes jelleggel az egyesületi munkát. A közgyűlés elfogadta a javaslatot.
-          Kun József r.őrnagy úr több gyalogos és kerékpáros polgárőr szolgálatot tartott indokoltnak, valamint a szolgálatok hatékonyabb megszervezését.
   Az Egyesület munkájában, az előírt okmányok vezetésének helyzetében jelentős javulás tapasztalható.
Forrás és kép Szabó Zoltán Szentesi pe. Sajtóreferens
Feltette Magyari Béla