Rendőrnap és kerékpáros túra Szegeden

2016.04.23 07:39

Április 22-én, pénteken, ahogy az már hagyománnyá vált, ebben az évben is megszervezésre került a rendőrségi nyíltnap Szegeden. A programok elsősorban a Szegedi Rendőrkapitányságon várták az érdeklődőket.

A programok között volt kutyás bemutató, bűnügyi és katasztrófavédelmi, valamint határrendészet bemutató is, illet a résztvevők egy baleset- és bűnmegelőzési programon is részt vehettek. Horváth S. András a Szeged-Tarján Polgárőr Egyesület elnöke elmondta, hogy mint az elmúlt években, most is segítettek a programok megszervezésében, elsősorban a közlekedési osztály által szervezett programokban. Az egyesület rendes tagjai és fiataljai egy kerékpáros ügyességi pályát állítottak fel, ahol mindenki kipróbálhatta magát. Ezen felül egy olyan állomásnál is segítették a rendőrök munkáját, ahol a kisebb gyermekek színezhettek, valamint minden korosztály különböző közlekedési és bűnügyi totót tölthetett ki.

Az objektumban zajló programok mellett a szegedi általános iskolák tanulóinak egy része kerékpáros túrára indult, délelőtt. A menet biztosításában is segítettek a Belvárosi, Tarjáni és Alsóvárosi polgárőrök.

A rendőrség elismerte és megköszönte a résztvevő polgárőrök áldozatos munkáját. Horváth S. András a Tarjáni és Csőke Zsolt a Belvárosi Egyesület elnöke is köszönetüket fejezik ki a megjelent polgárőröknek, bízva a további sikeres és hasznos munkában – tájékoztatta portálunkat Horvát S András elnök

Kép: Csőke Zsolt

Forrás: Magyari Béla

A cikkhez tartozó fotók