Rendőrnapon az Alsóvárosi és Tarjáni Polgárőrök

2018.04.21 14:25

2018. április 20-án rendezték meg, a már hagyománnyá vált nyílt napot a Szegedi Rendőrkapitányság épületében, melyen közel négyszáz érdeklődő vett rész.

A rendezvényre iskolai csoportok látogattak el, ahol lehetőségük nyílt megismerni a rendőrség épületének bizonyos részeit és betekintést nyerhettek a rendőrök munkájába.
Többek között lehetőségük volt megtekinteni a gyermek meghallgatót, illetve megnézhették és kipróbálhatták a rendőrségnél rendszeresített roham felszereléseket, ujjlenyomatot készíttethettek, közelről láthattak rendőrautót és tűzoltó járművet is, melyet a katasztrófavédelem munkatársai mutattak be az érdeklődőknek. Az érkező fiatalok érdeklődve próbálták ki az úgynevezett részeg szemüveget is, mellyel megtapasztalhatták, hogy milyen hatást fejthet ki az alkohol érzékszerveikre.

A rendezvény lebonyolításában közreműködtek az Alsóvárosi Közhasznú Polgárőr Egyesület és a Szeged-Tarján Polgárőr Egyesület tagjai. Mucsiné Szabolcski Ágnes r. százados asszony megköszönte a polgárőrök áldozatos munkáját és hatékony közreműködésüket a rendezvény során. Sándor János az Alsóvárosi és Horváth S. András a Tarjáni Egyesületek vezetői elmondták, hogy a rendezvény jó hangulatban zajlott le s rendőrséggel való együttműködés újabb sikerességéről tett tanúbizonyságot.
Fotók: Korom Krisztián

Forrás: Magyari Béla

Képgaléria: Rendőrnapon az Alsóvárosi és Tarjáni Polgárőrök