Rendőrök és a polgárőrök is vigyáznak a kicsikre az iskolák közelében

2018.09.03 16:14

A tanév első hónapján a rendőrök és a polgárőrök az iskolák, óvodák környékén forgalomirányítással segítik a zavartalan közlekedést, valamint bűnmegelőzési feladatokat is ellátnak

Vad Róbert rendőr őrnagy a MBB titkára úgy fogalmazott a sajtótájékoztatón, hogy polgárőrség a rendőrség stratégiai partnere és számítanak a polgárőrség segítségére is. Véleménye szerint csak összefogással lehet fenntartani a rendet ilyen esetekben. Ezért a polgárőrökkel szorosan együttműködve készültek a tanév első napjára és az első hónapjára is.

Magyari Béla, a Csongrád Megyei Polgárőr Szövetség sajtóreferense és tiszteletbeli elnöke elmondása alapján, a polgárőrök előre egyeztetett időpontban, és megnövekedett számban segítik a rendőrök munkáját az óvodák és iskolák környékén. A közlekedésen kívül a bűnmegelőzési feladatokra is odafigyelnek. A Csongrád Megyei Polgárőr Szövetség és tagegyesületei  szeptember 3-tól szeptember 28-ig tartó időszakra a polgárőrök önállóan és a rendőrséggel közösen látnak el kiemelt feladatot a megye valamennyi településén.

M. Toronykőy Márta rendőr alezredes, a CSMRFK Bűnmegelőzési Osztályának vezetője ehhez kapcsolódóan kiemelte: „a 2018/2019-es tanévben is folytatódik a helyi fejlesztésű Kék Tér általános iskolai prevenciós, 11 órát magába foglaló oktatói modul, számos országos és helyi kezdeményezéssel együtt. Arra is felhívta a figyelmet, hogy a gyermekek számára új, a nagy szabadság utáni iskolai környezetre fontos, hogy a rendőrök, pedagógusok és a szülők együtt készítsék fel a diákokat.
A sajtó tájékoztatón szó volt még a szegeden levő útépítéséről, ezért felhívták a szülők figyelmét, hogy időben induljanak el otthonról.

Forrás: Magyari Béla