Röszke település díszpolgára lett a polgárőrség elnöke

2018.08.05 13:21

A XXVIII. Röszkei Falunapok keretében augusztus 4.-én 16 órakor adták át a falu kitüntetéseit, így a díszpolgári kitüntető címet is, a sportpályán felállított sátor színpadán. A díszpolgári kitüntető címet Röszke község képviselő testülete alapította.

 

Borbásné Márki Márta polgármester asszony elmondta, hogy a díszpolgári kitüntető címet a lakosság javaslatára a képviselő testület ítéli oda. 2018 évben a képviselő testület akarata és a lakosság javaslata 100 %- ban megegyezett a kiválasztott személyt illetően. Olyan köztiszteletben álló és a lakosság elismerését, szeretetét kivívó embernek szeretnék megköszönni áldozatos munkáját, aki több mint 23 éve teljesít a szó legszorosabb értelmében szolgálatot a közösségért és  világ életében hűséges odaadó és értékes munkát végzett. Hiszen nyugdíjazása után is aktív vezetői munkát látott el a polgárőrségnél.

 

Ezután színpadra szólította a polgármester asszony Túró István urat a Röszkei Polgárőr Egyesület vezetőjét és átadta részére Díszpolgári kitüntető címet. Ezt követően a jelenlévők hosszas tapssal köszöntötték a kitüntetettet.

Ezután még hosszasan méltatta munkásságát Túró István elnök úrnak a polgármester asszony.

Végül Túró István lépett a mikrofon elé és következőket mondta” Nagyon nehéz ebben a helyzetben megszólalnom, de mindenkinek nagyon szépen köszönöm a bizalmat és, hogy ezt a kitüntető címet megkaptam”.

    

                               Túró István és párja

Fotó és forrás: Magyari Béla