Röszkei Polgárőr Egyesület 2013.01.25- i kögyűlése

2013.01.28 11:14

Polgárőrök is segítik a közbiztonság megőrzését
Röszkén - Jó hangulatú, közgyűlést tartott a családtagok jelenlétével és vacsorával a Röszkei Polgárőr Egyesület pénteken.
 Az eseményen jelen volt Szilágyi Róbert alezredes a CSMRFK rendészeti igazgató főkapitány helyettes, Éberhárd Gábor alezredes Szegedi határrendészeti kirendeltség vezetője, Horváth Béla alpolgármester, Batiz István a CSMPSZSZ  elnöke, valamint Magyari Béla CSMPSZSZ tiszteletbeli elnöke . 

Túró István elnök,  a 2012. évi írásos beszámolóhoz fűzött szóbeli kiegészítőjében kiemelte, hogy a tagság aktivitását nagyban növelte az a tény, hogy az önkormányzat és a rendőrség is elismeri, segíti munkájukat. A települési önkormányzat anyagilag is támogatja tevékenységüket. A egyesület terveit kiemelten teljesítette, különösen mint a határ  menti település. Az elmúlt évben több mint 7140 árát voltak szolgálatban és 20135 km-t tettek meg szolgálati gépkocsival. 2400 órát voltak közös szolgálatban a helyi rendőrőrs rendőreivel, a határrendészettel 185 óra közös szolgálatunk volt és 60 fő határsértő elfogásában működtek közre.  Az iskolák környékén, a kegyeleti helyen, vagy a postáskísérés során is kivették részüket. Az elnök említette még Hogy Részt vett kettő fő az OPSZ közlekedési versenyén ahol Csongrád megyét képviselték és szép eredményt értek el. Kivették részüket a „Tiszteletet az éveknek Biztonságot az időseknek” programból is. A „Te Szedd” hulladék gyűjtési akcióban a helyi iskola diákjaival közösen vettek részt.   A létszámbővítés, fiatalítás is a célok között szerepel. Áfra Károly gazdasági alelnök a költségvetést, illetve a 2013-as költségvetési tervet ismertette, majd Fodor László ellenőrző bizottság elnöke, az ellenőrző bizottság dicsérő szavait tolmácsolta.

Ezt követően Szilágyi Róbert a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti igazgatója méltatta a Röszkei Polgárőrség eredményes tevékenységét, kiemelte hogy az egyik legeredményesebb egyesület és megköszönte az együtt működést. Éberhárd Gábor határrendészeti kirendeltség vezetője megköszönte az együttműködést, kiemelte, hogy a jövőben is számol a polgárőrök segítségére és Túró István elnöknek megköszönve a jó munkát, emlékplakettet adott át neki.
Batiz István CSMPSZ elnöke pozitívan értékelte a röszkeiek tevékenységét Túró István elnöknek köszönő oklevelet adott át.

A napirendi pontok elfogadása után elismerések átadására került sor, amelyet Horváth Béla alpolgármester és Túró István elnök adott át tizenöt fő polgárőrnek
a munkájukat megköszönve.
 
Ezután családias hangulat vara következett egy helyi vállakózó felajánlásával.
 
 
Magyari Béla CSMPSZ sajtófelelőse

 

 

 

A körgyűlés haganyagát meghalgathatod, a linre kattinva letőlheted a hangfájt.

https://s1.toldacuccot.hu/letoltes?sid=f2e738532781e8b24231e66422bf25ce&file=IC_D_002.MP3

A beszámoló letőlthető itt

2012 beszámoló.Röszkei polgárrőrség doc.doc (43,5 kB)