Sajtóközlemény

2015.09.15 20:12

Vendég polgárőr szolgálattal erősítik a határ menti települések biztonságát

 

Az Országos Polgárőr Szövetség és két megyei szövetsége – Jász-Nagykun-Szolnok és Békés – vendég polgárőrökkel segíti a menekültáradattal sújtott Csongrád megyei települések közbiztonságát.

Elsősorban Röszke, Mórahalom és Ásotthalom – önkéntes bűnmegelőzőinek tevékenységét segítik a vendég polgárőrök a térségben. Az új helyzethez igazodva az itt szolgálatot vállaló vendég polgárőrök – a Belügyminisztérium elvárásaihoz igazodva – elsősorban a hatalmas tanyavilágban látnak el visszatérő szolgálatot. Az érintett területen mintegy háromezer tanya található, ezek fele lakatlan – mondta el dr. Túrós András az OPSZ elnöke azon a rögtönzött megbeszélésen, ahol Batiz István, a Csongrád Megyei Polgárőr Szövetség elnöke fogadta a vendég polgárőröket. Miután az illegális migránsok elsősorban a lakatlan tanyákon bújhatnak meg átmenetileg, szükséges ezek állandó ellenőrzése – tette hozzá az OPSZ elnöke – ily módon is megelőzve a lakatlan ingatlanok és hétvégi házak elleni jogellenes cselekedeteket. Ugyanakkor a vendég polgárőrök besegítenek e három település belső területein is a járőrözésbe a közrend, a közbiztonság, az itt élők biztonságérzete javítása érdekében.

A két megye 15-15 polgárőrének tevékenységét a három település több, mint félszáz önkéntes bűnmegelőzője helyismeretével támogatja, így biztosítva a csaknem állandó jelenlétet e településeken és a kiterjedt tanyavilágban.

Emellett az Országos Polgárőr Szövetség fokozott szolgálatot kért a mintegy kétezer tagegyesülete 52 ezer polgárőrétől azokon a településeken, ahol a rendőri erők a migráció kezelésével vannak elfoglalva.

Budapest, 2015. szeptember 15.

 

Országos Polgárőr Szövetség