Sikeres évet zártak a Bordányi polgárőrök

2016.02.03 17:10
A Faluházban 2016. január 30-án, szombaton este tartotta soros közgyűlését a Bordányi Polgárőr Csoport

 A megjelenteket Gyuris Ernő a csoport elnöke köszöntötte, az ülést Fodor Csaba levezető elnökként vezette. Elsőként elnöki beszámolót hallgathattak meg a tagok a polgárőrség 2015. évi munkájáról, valamint 2016. évi terveiről. Az elnök kiemelte legfontosabb céljuk volt a lakosság szubjektív biztonság érzetének növelése, amit sikerült is elérni a folyamatos kerékpáros járőrözéssel. Ennek is köszönhető, hogy a település lakossága a SZJA 1 %-os felajánlása 1.235287 forintot tett ki. A szolgálat ellátás minőségének nagymértékű javulását hozta, a sikeres pályázaton beszerzett, új SUZUKI VTARA gépkocsi üzembe helyezése. A 2015 év a polgárőr csoport siker éve volt.  Végül az elnök megköszönte a segítséget a polgárőr társainak és az együttműködő szervezeteknek.
Ezt követően három bordányi fiatal fogadalomtétele következett, akik mostantól ifjú polgárőrként segítik a közösség munkáját. Az ifjak az érettségihez szükséges 50 órás közösségi szolgálatot is a polgárőrség keretében fogják tudni eltölteni.
Batiz István a Csongrád Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetségének elnöke elismerő szavait fejezte ki a bordányi polgárőrség munkájáért, amit a település lakói és a helyi vállalkozók is elismernek.
Tanács Gábor Bordány Nagyközség polgármestere az idei évben is az önkormányzat támogatásáról biztosította a polgárőröket, akik települési szinten a legnagyobb civil támogatást élvezik.
Dobó Attila a Mórahalmi Rendőrőrs őrsparancsnok helyettese is köszönte a polgárőrök munkáját, tolmácsolva Köles Attila rendőr őrnagy jókívánságait. Kiemelte a tavalyi év második felét, amikor is sok esetben a polgárőrök munkájának és hathatós segítségének hála sikerült a közrend megőrzése.
Palotás László Péter körzeti megbízott a közös szolgálatok számát emelte ki, melyet igyekeznek növelni az idén.
 A gyűlésen módosításra került az egyesület alapszabálya, de elismerések átadására is sor került.
 5 éves polgárőr szolgálatért emléklapot kapott Kiss Lászlóné, Gresák Ferenc, Vincze Imre, Hegyközi Tivadar, Szilágyi Tamás és Fülöp György. 10 éves polgárőr szolgálatért elismerést vehetett át Bakó Ferenc.
 A közgyűlés után közös vacsorán vehettek részt a polgárőrség tagjai, amellyel a helyi Bordányért Baráti Kör tagjai szerették volna megköszönni a közösség munkáját.
Tájékoztatta portálunkat Fodor Istvánné titkár.
Kép: BPE
Forrás Magyari Béla