Sikeres felderítésen vannak túl az ópusztaszeri polgárőrök

2015.11.04 13:18

Több napon át voltak ügyeletben a Szeri Polgárőr Egyesület tagjai Mindenszentek ünnepén, mint mindenévben ilyenkor. Az ópusztaszeri temetőben vigyáztak a rendre, figyeltek a zsebesekre, irányították azokat, akik messziről jöttek emlékezni, virágokat elhelyezni szeretteik sírjára. A civil egyesület tagjai ilyenkor nem nézik az órát, nem nézik, meddig tart a szolgálat, addig maradnak, amíg szükség van rájuk.

Éppen egy nehéz napon voltak túl, november elsején, (ekkor már harmadik napja szolgálatban álltak a halottak napja ünnepe miatt), amikor éjfél előtt alig húsz perccel riasztották őket telefonon.

A polgárőrök a riasztás helyszínére siettek. Kiderült, hogy egy – valószínűleg ittas – autós Ópusztaszeren, a településről kivezető körforgalomban kidöntött néhány jelzőtáblát, majd tovább hajtott. A polgárőrök arra a következtetésre jutottak, hogy az autós nem juthatott messzire. A személygépkocsi ugyanis megrongálódhatott, ennek nyomait felfedezték a helyszínen. Hajtóvadászatot indítottak a renitens sofőr elfogására, miközben a kisteleki rendőröket is értesítették. Néhány óra múlva a gépkocsit megtalálták, ám a vezetőjét nem.  A hajsza vége azután így alakult: a rendszám alapján a sofőr kilétére is fény derült, vele szemben a rendőrök eljárást kezdeményeztek.

A Szeri Polgárőrök évek óta részt vesznek Ópusztaszeren, a faluban rendezett valamennyi rendezvényen, ahol akár másfél-két ezer ember számára is biztosítani kell a rendet. Legutóbb önzetlenül, az első kérő szóra autójukba tettek egy sérült asszonyt, akit a közeli település mentőállomására vittek, miután a szerencsétlenül járt nő  eszméletét vesztette az egyik  falubeli rendezvényen.  Legutóbb pedig egy 300 embert megmozgató fesztiválon segítették a szervezőket, akik az ő segítségükkel külső helyszíneken is szervezhettek programokat a település lakói számára, tájékoztatta honlapunkat Andódy Olga az egyesület sajtóreferen

Forrás Magyari Béla