Szegeden jártak az autóvadászok

2013.09.23 10:30
Szegeden jártak az autóvadászokSzeged több közlekedési csomópontjában ellenőrizték az áthaladó autókat 2013. szeptember 20-án az autóvadászok. Az eredmény nem maradt el.
 
 
Huszonkétezer gépjárművet ellenőriztek Szegeden az autóvadászok, hogy kiszűrjék a lopott, vagy egyéb bűncselekmény miatt körözött, a műszaki érvényesség nélkül közlekedő, illetve a forgalomból kivont gépjárműveket és a körözés alatt álló személyeket. Az akcióban részt vett többek között a Kecskeméti Hírős Polgárőr Egyesület, a Makkosházi Polgárőrség, a Sződligeti Polgárőr Egyesület, az Országos Polgárőr Szövetség Gépjármű Felderítési Tagozat autóvadász csapata is.
 
A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint az akcióban több mint huszonkettőezer járművet ellenőriztek. Ezek közül huszonkettő olyan autót találtak, ami kitiltás miatt nem is közlekedhetett volna, negyvenöt pedig műszaki érvényesség nélkül közlekedett, sőt volt kettő olyan is, amely már egy évnél régebben lejárt. Tizenkettő esetben pedig kötelező felelősségbiztosítással nem rendelkező rendszámot jelzett a rendszer.
A kontroll fontosságát jelzi az is, hogy négy olyan sofőrt találtak, akiknek eleve nem is volt jogosítványa.
A fokozott ellenőrzésen a legtöbb problémás járművet a Kecskeméti Hírős Polgárőrség és a Csongrádi Rendőrkapitányság közös csapat szűrte ki. Második helyen az Országos Polgárőr Szövetség Gépjármű Felderítési Tagozata, valamint a Szegedi Rendőrkapitányság Belvárosi Rendőrős V. csapata végzett, míg a harmadik helyet a Sződligeti Polgárőrség és a Szegedi Rendőrkapitányság Belvárosi Rendőrőrs II. csapata szerezte meg. Különdíjban részesültek a Szegedi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály motoros járőrei, mivel az akció ideje alatt tizenegy műszaki érvényesség nélkül közlekedő gépjármű vezetőjével szemben intézkedtek.

Forrás Lőwinger Zóltán Rp.

Feltette Magyari Béla

Téma: Szegeden jártak az autóvadászok

Nincs hozzászólás.

Új hozzászólás hozzáadása