SZEN napok biztosítása polgárőr szemmel.

2015.04.27 20:46
A rendőrséggel együttműködve az Alsóvárosi Polgárőr Közhasznú Egyesület és a Belvárosi Polgárőr Egyesület folyamatos járőrözéssel biztosította a Szegedi Tudomány Egyetem által szervezett Szegedi Egyetemi Napok elnevezésű három napos rendezvényt.
A közterületi járőrözés során folyamatosan próbálta a napi több ezer egyetemista által látogatott buli környezetében a lehetőségeikhez mérten a közbiztonságot és a lakosság nyugalmát megőrizni, illetve a rendezvényre kilátogatók biztonságérzetét növelni.
A három napos rendezvényen naponta 12 polgárőr, majd 400 órát volt szolgálatban. Sokszor 12 órás szolgálatban teljesített szolgálatot. Ezt a környék lakossága, akikkel már az első napon nagyon jó kapcsolatot sikerült, megértette és aktív segítséggel támogatta. Többen jelezték, szívesen belépnek polgárőrnek és ezzel szerepvállalásukkal fogják segíteni a polgárőrség jövőbeni munkáját.
A polgárőrség által készített összegzés alapján, a rendezvény három napja alatt, ahol naponta több ezer fiatal szórakozott, jelentős bűncselekményről nem szereztek tudomást.
 
 
Forrás és fotó: Sándor János – elnök Alsóvárosi Polgárőr Közhasznú Egyesület
Feltette: Magyari Béla