Szentesen második alkalommal sikerült a közgyűlést megtartani

2014.05.31 08:24
A szentesi polgárőr egyesületnek 2014. 05. 30-án másodszóra sikerült megtartania a beszámoló, évzáró közgyűlését. Az előző közgyűlést két héttel ezelőtt próbálták megtartani, de a vezetőség nem kellően készült fel a feladata ellátására és heves viták szakították félbe a közgyűlést. Gránicz Pál titkárt bízta meg a közgyűlés a levezető elnöki teendők ellátásával. Ezután köszöntötte Magyari Bélát és Gilinger Istvánt a megyei szövetség részéről.

Ezután Szabó István elnök beszámolt a 2013 évben végzett feladatokról. Kiemelte, hogy az önkormányzat kérésére hetente két alkalommal, négy fővel jelennek meg a piacon. Ez a feladat éves viszonylatban 110 alkalmat jelent. A városban biztosinak szinte minden rendezvényt, a halottak napján mind az öt temető környékén járőröztek. Részt vettek a „Teszedd” hulladékgyűjtési akcióban. Tervezik idén a lovas polgárőr csoport elindítását, kellő jelentkező esetén. Ezután az elnök ismertette a pénzügyi helyzetet. Elmondta, hogy a múlt évben 620000,- forinttal gazdálkodtak. Azonban az előző elnök felelőtlensége miatt 220000 ft. biztosítási bírságot és elmaradt gázszámlát kellett megfizetniük. Majd ismertette a 2014 évi pénzügyi tervet. Ezután Szabó Zoltán felügyelő bizottság elnöke számolt be az ellenőrzés eredményéről. Kiemelte, hogy javasolja a közgyűlésnek, téríttesse meg az előző elnökkel az okozott kárt. Elmondta még,hogy az előző elnök nem került elszámoltatásra, a vezetőség megosztott, magára maradt az elnök és az okmányokban is vannak hiányosságok. Javasolta a közgyűlésnek, egyesületi pénztáros  és szolgálatszervező megválasztását. A közgyűlés elfogadta a beszámolókat.
Magyari Béla tiszteletbeli elnök hozzászólásában elmondta az egyesület tevékenységét régóta figyelemmel kíséri. Ő is úgy látja, hogy az elnök mindenben magára marad vezető társai nem segítenek neki, vagy nem igényli a segítségüket. Elmondta nagy figyelemmel kísérte a felügyelő bizottság jelentését és a végén az összegzést. Javasolja a közgyűlésnek, hogy Gilinger Istvánt a megyei szövetség elnökségének tagját fogadják el az egyesület segítőjének. Végül megköszönte az egyesület minden tagjának a munkáját.
Az egyesület közgyűlése úgy határozott, hogy kötelezi a vezetőséget az előző elnök elszámoltatására. Megválasztották pénztárosnak Tóth Máriát és szolgálatszervezőnek Új Ferencet. Elfogadták Gilinger Istvánt az egyesület segítőjének és tanácsadójának.
Végül az elnök meg köszönte minden polgárőrnek az eddigi tevékenységét.

Forrás és kép Magyari Béla