Szezonnyitó motoros felvonulás és égő gumik

2016.04.18 14:33

Április 17-én, vasárnap rendezték meg Szegeden a Szezonnyitó motoros felvonulást. A rendőrség és a szervezők mellett a szegedi és szeged környéki polgárőrök és részt vettek a biztosításban. 

A polgárőrök délben találkoztak a Szegedi Rendőrkapitányság parkolójában, ahol Csőke Zsolt a Belvárosi Polgárőr Egyesület elnöke és Horváth S. András a Tarjáni Polgárőr Egyesület elnöke vezetésével megbeszélték, hogy a megjelent önkéntesek közül ki melyik kereszteződést, szakaszt fogja zárni a felvonulás ideje alatt.

A résztvevő polgárőrök 12:45-re elfoglalták felállítási helyeiket. A motorosok 13:00-kor hagyták el a kamionos parkolót s elindultak a belváros irányába. A rendezvény 14:00-kor ért véget.

A rendőrség és a szervezők megköszönték a megjelent polgárőrök segítségét és áldozatos munkáját.

A biztosításban 47 fő polgárőr vett részt 10 gépkocsival és 7 motorkerékpárral.

Csőke Zsolt és Horváth S. András ez úton is köszönetét fejezi ki a Mihálytelki, Gyálaréti, Szőregi, Kiszombori, Zsombói, Újszegedi, Belvárosi és Tarjáni Polgárőr Egyesületek tagjainak a biztosításban nyújtott segítségért.

A motoros rendezvényt követően több egyesület is közterületi járőrszolgálatot látott el, amikor 16:45 körül jelzés érkezett, hogy a Szegeden lévő Délép Ipari Parkban tűz keletkezett és a katasztrófavédelem és a rendőrség dolgozóinak segítségre van szüksége a helyszín biztosításában. Elsőként a Belvárosi és a Tarjáni polgárőrök érkeztek a helyszínre, majd a későbbiek folyamán az Alsóvárosi és Újszegedi polgárőrök is segítették a terület biztonságos lezárását.

A terület külső biztosításában való segítségnyújtást éjfél után nem sokkal fejezték be a polgárőrök. A katasztrófavédelem munkatársai minden polgárőrnek, aki részt vett a munkálatokban, megköszönte a segítségét.

A Tarjáni Polgárőr Egyesület elnöke elmondta, hogyha van összefogás és van együttműködés, gördülékeny munkavégzés, bizalom és kölcsönös tisztelet, akkor a jövőben is az ilyen és ehhez hasonló szervezett és gyors segítségnyújtásra számíthatunk. Továbbá ismételten megköszönte mind a biztosításban, mind a későbbi területzárásban nyújtott segítséget a résztvevő polgárőröknek – tájékoztatta portálunkat Horváth S. András egyesületi elnök

Fotó: Horváth S. András

Forrás: Magyari Béla