Szombaton megmozdult Dorozsma apraja-nagyja, futófesztivált biztosították a polgárőrök

2013.05.27 13:05
Nagy sikert aratott a III. Dorozsmai Futófesztivál, ismét megmozdult a városrész. A Jerney iskola udvarán a gyermeknaphoz kapcsolódva bemutatók és játékok vártak kicsiket és nagyokat egyaránt.
Polgárőri biztosítás 28 fővel a kiskundorozsmai, belvárosi és alsóvárosi polgárőr szervezetek összefogásával valósult meg. Biztosítás során felvezetést, minden útkereszteződésben forgalomzárást és –szabályozást biztosították.

„Dorozsma büszkeségének” jelmondat szerepelt azon az oklevélen, amit minden futónak adtak, aki teljesítette a távok valamelyikét. Pontban kilenc órakor dördült el a startpisztoly, ezúttal is Mihálffy Béla önkormányzati képviselő indította el a mezőnyt. A III. Dorozsmai Futófesztiválhoz a nemrégiben alakult Dorozsmai Bombázók női futballcsapat tagjai is csatlakoztak, a piros-fehér mezes lányok természetesen a hosszabb, három és fél kilométeres távot futották végig. Az óvodások és kísérőik pár perccel később indulhattak, az egyik legügyesebbnek Lipóczki Ádám bizonyult, a hétéves csöppség nagyot hajrázott. A kisebbek között volt, aki futóbiciklivel teljesítette a távot, de a legjobb dolga azoknak volt, akiket babakocsiban toltak végig. Láttunk apukát, aki karjában gyermekével futott, és sportos dorozsmai nagymama is akadt, aki unokájával teljesítette a távot.

A „Mozdulj meg ismét Dorozsma!” jelmondattal meghirdetett fesztiválon mindenki nyertes volt, a célban üdítővel, naranccsal, apró játékkal és mézes puszedlivel is megvendégelték a futókat. A legfiatalabb, a legidősebb futókat külön díjazták, illetve a legnépesebb családot is egy ajándékkosárral ajándékozták meg. A legifjabb résztvevő az idén februárban született Guzsik Levente volt, a legidősebb a 65 esztendős Nagyapáti Balázsné. Tahi Jánosné öt gyermekével vett részt a futófesztiválon, így ők érdemelték ki a legsportosabb család címet.

Mihálffy Béla minden évben lefutja a felnőttek több mint három kilométeres távját. Mint elmondta, példát kell mutatni a képviselőnek, ha már rendezvényt szerveznek, evidens, hogy aktívan részt vesz a programokban. „Igaz, most a fiatalok kicsit elhagytak, de sikerült a távot teljesítenem” – tette hozzá. Mihálffy azt tapasztalja, hogy a dorozsmaiak nagyon jól fogadják a közösségépítő rendezvényeket, amit minden alkalommal a Hajdú Géza vezette művelődési ház csapatával közösen szerveznek.

feltette Magyari Béla

 

Téma: Szombaton megmozdult Dorozsma apraja-nagyja, futófesztivált biztosították a polgárőrök

Nincs hozzászólás.

Új hozzászólás hozzáadása