Szőregen is évet értékeltek a polgárőrök

2014.03.21 22:43
A Szőregi polgárőr egyesület 2014 03 21-én tartotta évzáró közgyűlését a faluházban.

Huszti Zoltán elnök köszöntötte a megjelent vendégeket és a polgárőröket. Vendégek voltak Szilasi Horváth Jenő a Kiszombori Határrendészeti kirendeltség vezetője, Miklai István a rendőrségtől és Batiz István a megyei polgárőr szövetség elnöke.
 Ezután az elnök úr a 2013 évet értékelte. Kihangsúlyozta, hogy fő feladatuknak tekintették a lakosság biztonság érzetének megőrzését, az idős emberekkel a kapcsolattartást és az iskola környékén a polgárőr jelenlét biztosítását.
Biztosították a városrész rendezvényeit, halottak napja környékén a temetőbe látogató lakosok értékeire is figyeltek. Iskolakezdést követően az iskola előtt teljesítettek szolgálatot egy hónapig. A határrendészetnek is segítettek, jelzést adtak több esetben idegen személyek ottlétéről. Összesen 1602 óra szolgálatot láttak el önállóan, a rendőrséggel 400  óra közös szolgálatuk volt, szolgálati gépjárművel 12111 kilométert tettek meg.
Ezután a gazdasági beszámoló hangzott el, amelyből kiderült, hogy 1.660 ezer forinttal gazdálkodtak az elmúlt évben.
Ezután Szilasi Horváth Jenő kihangsúlyozta, a határ közelsége miatt szükség van a polgárőrök tevékenységére és a jövőben is számít a segítségükre.
 Batiz István megyei elnök elmondta, hogy az alapfeladaton kívül a fő feladata volt az egyesületnek a határrendészet munkájának segítése. Végül megköszönte a polgárőrök múlt évi munkáját és oklevelet adott át Papp László és Fámszira György polgárőröknek, emlék tárgyat vehetett át Kovács Friderika asszony, Ökrös István és Matula Zsolt polgárőrök.
 A közgyűlést jó hangulatú vacsora követte, amit Huszti Zoltán polgárőrvezető készített el.

 

Szőregen is évet értékeltek a polgárőrök képalbuma

 

(Forrás és kép) Magyari Béla
 

Téma: Szőregen is évet értékeltek a polgárőrök

Nincs hozzászólás.

Új hozzászólás hozzáadása