Tápéért Emlékéremmel ismerték el a Tápéi Polgárőr Egyesületet

2018.07.01 22:44

A Tápéi Polgárőr Egyesület huszonhárom évi munkáját ismerték el a Tépéi falunap és grillfesztiválon július 1 én Szegeden.

 Szécsényi Rózsa a Tápéi Részönkormányzat vezetője bevezetőjében elmondta, hogy a kilencvenes évek elején alapított Tápéért Emlékérmet azért alapította annak idején Mészáros Attila akkori részönkormányzat vezetője, hogy megköszönjék mindazoknak a Tápéért végzett munkáját, akik  szabadidejük részbeni vagy teljes föláldozásával a településrészért, annak lakosaiért dolgoznak. A díjról mindig a részönkormányzat tagjai döntenek. Kezdetben csak magánszemélyek kapták meg, de hozott egy olyan döntést a részönkormányzat, hogy egyesületek, civil szervezetek is megkaphatják, ha tevékenységükkel öregbítik Tápé hírnevét. Így kaphatta meg annó a gyékényes egyesület is. Most meg a Tápéi Polgárőr Egyesület.

Botka László Szeged Megyei Jogú Város polgármestere bevezetőjében szívből gratulált a polgárőr egyesületnek. Majd így folytatta, Tápé mindig híres volt az összetartó közösségéről és legyen ez így a jövőben is. Majd ezután a díjat a falunap keretén belül a grillfesztiválon adta át  Szabó Sándor országgyűlési képviselővel Tóth Zoltánné elnök asszonynak

Ez után Szécsényi Rózsa, röviden, bemutatta a polgárőr egyesületet. A polgárőrök Tápén 1995-ben alakultak meg, nem voltak babonásak, tizenhárom fővel kezdtek. Tíz éve egészültek ki a tápéi réti csoporttal. Dolgoznak a tápéi tanyavilágban, de Petőfitelepen, Új-Petőfitelepen, Baktóban is,. Ez összessen 80 ezer négyzetméternyi területet jelent. Tavaly 11 ezer 230 óra szolgálatot láttak el.

Majd Tóth Zoltánné Marika lépett a mikrofon élé és azt mondta, ebben az emlékéremben valamennyi polgárőr kollégájának a munkája benne van. Végül megköszönte polgárőr társai nevében az elismerést.

Foto és forrás: Magyari Béla