Tápéi búcsú polgárőr biztosítással

2015.10.05 07:46

Évszázados múltra tekint vissza a Tápéi Szent Mihály Búcsú, amely idén is több száz embert vonzott. Már pénteken elkezdődött, szombaton és vasárnap a búcsúi rendezvényekkel folytatódott.

Szombaton délután 3 órakor elindult a menettánc a művelődési háztól a Búcsú térig. A menetben az óvodások és a legidősebb táncosok együtt vonultak. A menetet és a három napos búcsúi rendezvényeket a tápéi polgárőrség biztosította a rendőrséggel együttműködve.

A Búcsú tér teljesen megtelt különféle árusokkal, játékokkal, a kilátogatók örömmel vetették bele magukat a forgatagba. Az idén a búcsúi rendezvény sorozatot a fiákeres felvonulás is gazdagította, amely rendőr és polgárőr biztosítással vonult be a Búcsú térre.

A napsütéses jó időnek köszönhetően szinte megtelt a tápéi Búcsú tér, mire Botka László polgármester ünnepélyes megnyitójára sor került. 

„Tápénak több évszázados önálló történelme, kultúrája és hagyománya van, amellyel Szegedet is gazdagítják. Örülök, hogy ezeket a hagyományokat az elmúlt években sikerült megőrizni, többek között a jelentős múltra visszatekintő Szent Mihály Napi búcsút is. Megható volt látni, hogy a felvonuláson, a legkisebbektől az idősekig együtt táncoltak. Ez azt jelenti. hogy van kiknek átadni a hagyományokat. Az én nagyszüleim is falun éltek és jó emlékeim vannak a búcsúkról. Nagyon örülök, hogy egy nagyváros közepén sikerült ezt a falusi hangulatot megőrizni.” – mondta el a polgármester.

Forrás és kép: Magyari Béla