„Tegyünk együtt a falunk tisztaságáért” programot szervezett a Röszkei Polgárőr Egyesület, a Beretzk Péter Természetvédelmi Klub és az Orbán Dénes Általános Iskola. a Föld napja alkalmából

2013.04.24 12:22
A Magyar Közút NZRT. országos szemétszedési akciójába, a hagyományos Föld Napi falutakarítási programba  -  mint évben  -  bekapcsolódott Röszke település is. Ez évi mottónk:
 „Tegyünk együtt a falunk tisztaságáért”.
A helyi programot szervezete a Röszke Polgárőr Egyesület, a Beretzk Péter Természetvédelmi Klub és az Orbán Dénes Általános Iskola.
A program nagy sikerrel zajlott. A résztvevők száma is szokatlanul nagy volt.  Április 22-én hétfőn délután 14,00 órakor gyülekeztünk az Orbán Dénes Általános iskola előtt. Kiosztottuk a közúti védőmellényt, a védőkesztyűt és a szemetes zsákokat. A polgárőrök segítségével kivonultunk a kijelölt helyekre. A programba 76 fő tevékenykedett. A délután folyamán 140 zsák hulladékot gyűjtöttünk.  Szerencsére az időjárás is kedvezett a munkának, csillogó napsütésben jó hangulatban dolgoztunk. Igaz, közben elítéltük azokat, akik ezt a tetemes mennyiségű szemet eldobálták. Reméljük, néhány év múlva többen lesznek azok, akik vigyáznak a falu tisztaságára és egyre kevesebben azok akik a hulladékot szét dobálják. Bizakodunk, hogy sokan leszünk akik jó példával járunk a többiek előtt, akik vigyázunk a faluban a tisztaságra és a rendre.
A szervezők nevében köszönjük mindenkinek az áldozatos munkáját. Köszönjük a Magyar Közút NZRT. –nek a segítségét az eszközöket és a hulladék elszállítását. Tudtuk meg Túró Istvántól a Röszkei Polgárőr egyesületelnökétől.

„Tegyünk együtt a falunk tisztaságáért” programot szervezett a Röszkei Polgárőr Egyesület, a Beretzk Péter Természetvédelmi Klub és az Orbán Dénes Általános Iskola. a Föld napja alkalmából, képalbum

forrás Magyari Béla

.