Télűzés Szegeden a Szent István téren

2019.02.23 21:09
Farsangi felvonulással és kiszebáb égetéssel köszöntek el a hideg napoktól a szegediek a Szent István téren. Volt még télbúcsúztató rendezvény a Tápéi városrészben is, ott a művelődési ház adott otthont a rendezvénynek.
Az idén már ötödik alkalommal rendezték meg a Szegedi Télbúcsúztatót február 23 - án. Forgott a körhinta, ment a póni lovagoltatás, a lufi hajtogatás, a népi játékok, az álarckészítés és az óriás építőjáték sem maradhatott el, miközben a szülők a kézművesek portékájából válogathattak. A rendezvény délelőtt 9 órakor kezdődött.
Este fél hattól a Dugonics téren folytatódott több száz fő részvételével a program. A Kender Zenekar és a Délikert Napsugár Táncegyüttes közreműködésével indult a busókkal közös farsangi felvonulás a Szent István térre, a sort a kiszebáb vezette, amit 18 órakor elégettek, ezzel zárult a télűzés Szegeden.
A felvonulás útvonalát a polgárőrök a rendőrséggel együtt műköve biztosították. A biztosítási feladatban részt vett a Belvárosi, az Alsóvárosi és Szentmihályi polgárőr egyesület. A feladatban két fő ifjú polgárőr és 18 fő polgárőr vett részt.
Fotó és forrás Magyari Béla

 

Képgaléria: Télűzés Szegeden a Szent István téren