Terepen és főzésben is elsők az ásotthalmi polgárőrök

2014.08.27 12:45
Az év polgárőr egyesülete címmel tüntette ki az ásotthalmiakat a Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetségének elnöksége.

Pőcze Levente ásotthalmi polgárőrvezető elárulta, az utóbbi évben nyújtott munkájukat és a többéves erőfeszítéseiket díjazták a plakettel. A 18 fős szervezet 12 ezer hektárt felügyel és 4100 embernek segít, ebből a felének a tanyavilágban. Külterületen a legtöbb tennivalót a vendégmunkások nyári átmenő forgalma adja, a határszökevényekkel is sok a munkájuk, és a házalókat igyekeznek kiszűrni. Nemcsak az odaérkezők jelentenek problémát, hanem a helyiek által elkövetett bűncselekmények is: ezek között a tanyafeltörések és kerékpárlopások vannak túlsúlyban.
A rendezvények biztosításában is részt vesznek a polgárőrök. Így fordult elő, hogy a szombati falunap végén egy ittas helybeli az erejét fitogtatva próbált sátrat bontani. Amikor egy polgárőr ezt megakadályozta, a férfi behúzott neki úgy, hogy könnyebb sérüléseket szenvedett. A biztonsági őröknek kellett közbelépni. A férfi ellen garázdaság bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.
Az ásotthalmi polgárőrök főzésben verhetetlenek. A tiszaszigeti polgárőrnapon csülkös pacaljával főzte le a vetélytársait a Gál József és Horváth János vezette csapat.

Feltette Magyari Béla