Tisztségviselő választás a megyei elnökségi ülésen

2016.06.05 06:41

A Csongrád Megyei Polgárőr Szövetség elnöksége ülést tartott május 31 – én Szegeden a Tisza Lajos krt. 43-45. sz. alatti iroda helyiségében. Első alkalommal ült össze az elnökség a tisztújító közgyűlés után. Elfogadott alapszabálynak megfelelően az elnökség 7 tagú lett, és az elnök javaslatára választja meg az elnökség a tisztség viselőket.

 Batiz István elnök köszöntötte a megjelenteket, majd a szokásos formaiságok után ismertette a napirendi pontokat. Ezután az elnök javaslatot tett a tisztségekre, így az elnökhelyettes Pőcze Levente, Gazdasági elnökhelyettes Tóth Zoltánné lett. A további tisztségviselők is megválasztásra kerültek, titkár Szemesi Szilveszter, szakmai alelnök Vas Tibor,a szervezési alelnök Bangó Péter, az önkormányzati összekötő Szula Ferenc lett.

Ezután szóvolt még az OPSZ „Polgárőr város, község, pedagógus” elismerési javaslatról, az OPSZ küldöttgyűlésre történő felkészülésről, a nyári idegenforgalmi idény és a nyári szünidőből adódó polgárőr feladatairól, az ifjú polgárőrség helyzetéről és tagtoborzásokra javaslatról, a Megyei Polgárőr Nap rendezvényre történő javaslatról.

Részletesen  megtárgyalták a„Nagyvárosi bűnmegelőzési program” alakulását Szemesi Szilveszter  és  Kinyó Pál Alsóvárosi P.E. elnökhelyettes előterjesztése után. A program tervezet Szeged és Hódmezővásárhely Megyei Jogú városok polgárőr egyesületeire ró több feladatot, amelyet a rendőrséggel közösen végeznek. Természetesen a feladatvállalás önkéntes alapon, az egyesületek erejéhez mérten megy a rendőrség kérésének megfelelően – mondta a megyei elnök.

Írás és fotó: Magyari Béla