Tisztújítás a Földeáki polgárőr egyesületnél és lovas szolgálat

2014.02.09 09:33
 A Földeáki polgárőr egyesületnél a közelmúltban, évértékelő és tisztújító közgyűlést tartottak, ahol az elmúlt négy évről adott számot az elnökség.

Vas Tibor elnök köszöntötte a megjelent vendégeket és a polgárőr tagságot, majd az elmúlt év eseményeiről és az elmúlt négy év történéseiről számolt be a közgyűlésnek. Kiemelte, hogy az egyesület fő célja volt a település közrend, közbiztonság erősítése, a bűncselekmények és szabálysértések megelőzése, felderítése, illetve az azokban való közreműködés. Kihangsúlyozta, hogy egyaránt fontos a számunkra minden lakos illetve az ide látogatok biztonsága, az ingatlanok, vagyontárgyak és a közterület védelme valamint a rendőrséggel történő együttműködés. Mint mondta, fő feladatnak tekintették a postások védelme érdekén végzett járőrszolgálatot. Az elnök méltatta a törvényi változásokból végzett feladatokat és a polgárőr tagok képzését.
 A leköszönő elnökség nevében az elmúlt évek munkáját megköszönte és átadta a további közgyűlési munkát a jelölő bizottságnak.
A jelölések azt mutatták, hogy a tagság az elvégzett munkák irányításával valamint a vezetők által elvégzett munkával elégedettek.
Az egyesület élére további négy évre a régi elnököt, Vas Tibor urat választották. Az elnökségbe két fiatal tag került, Lajtos Imre, valamint Bajusz András polgárőrök.
Az ellenőrző bizottság élére Berényi József került megválasztásra.
A régi új elnök megköszönte a további bizalmat, melyre igyekszik a továbbiakban is rászolgálni.
 
További hír, hogy az egyesület lovas tagozat tagjai a fagyok megszűnésével határjárást végeztek, 2014 február.8.-án a kora délutáni órákban. A község szélső járhatatlan utcáit és a lakatlan tanyáit is végig járták.
A lovasok nagy feltűnést keltettek mert polgárőröket csak gépkocsiban illetve segédmotoron láttak a községben. Bízunk benne, hogy az elkövetkezendő időben többet látják majd őket.

 

 

Forrás Magyari Béla Sajtóreferens
 

Téma: Tisztújítás a Földeáki polgárőr egyesületnél és lovas szolgálat

Nincs hozzászólás.

Új hozzászólás hozzáadása