Tisztújító és beszámoló közgyűlést tartottak Forráskúton

2013.03.06 23:01

A Forráskúti Polgárőr Egyesület március 6-án a Művelődési Házban tartotta a 2012-es évzáró és tisztújító közgyűlését.

Gilice Tibor egyesületi elnök köszöntötte a megjelent vendégeket és polgárőröket .

Vendégek voltak Batiz István, a megyei szövetség elnöke, Fodor Imre polgármester, Magyari Béla, a CSMPSZ tiszteletbeli elnöke és Repkó Zoltán. körzeti megbízott.

Az elnök a vendégek köszöntése után ismertette az egyesület 2012 évi beszámolóját, hangsúlyozta, hogy szerencsére nem volt komolyabb bűncselekmény a faluban és a tanyavilágban, így csak hetente egy-két megelőző szolgálatuk volt.

 Alapszabályukból adódóan elsődleges a település közbiztonságának megóvása, erősítése, intézmények, gazdasági egységek, valamint a magántulajdon védelme. A lakosság szolgálatában

igyekszenek a vállalt feladatokat elvégezni. Jó a  kapcsolatunk a lakossággal, intézményekkel és más civil szervezetekkel, a  község önkormányzatával is.

 Együttműködési megállapodásuk van, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitánysággal.

Létszámuk csökkent az utóbbi időben, technikai ellátottságuk a Forráskúti Közbiztonsági Alapítvány támogatásával valósult meg.

Az elmúlt esztendőben a szolgálat összesen 2500 órát tett ki. Rendezvényeket  biztosítottak 110 órában, a lakosságnak húsz alkalommal nyújtottak  segítséget. A rendőrséggel való közös járőrözések, akciók a 2012-ben megkötött együttműködési megállapodás alapján valósultak meg. Új tagok felvételére is sor került.

Gilice Tibor elnök bejelentette, hogy tovább nem tudja vállalni az elnöki teendők ellátását és lemondott elnöki funkciójáról. A közgyűlés új vezetőséget választott, Kovács Istvánt elnöknek, Rácz Mihályt és Ördög Attilát vezetőségi tagnak.

 Fodor Imre polgármester hangsúlyozta: a településnek nagy szüksége van polgárőrségre és örül annak, hogy sikerült megújulnia. Elmondta, hogy az alapítvány a jövőben is támogatja az egyesületet.

A polgármester mellett Batiz István megyei elnök is megköszönte az egyesület elmúlt évi munkáját. Ismertette a 2013 év főbb feladatait és köszöntötte az új vezetőséget is, reményét fejezte ki, hogy a jövőben is jól együttműködik majd az egyesület a megyei szövetséggel.

Forrás Magyari Béla

 

 

Téma: Tisztújító és beszámoló közgyűlést tartottak Forráskúton

Nincs hozzászólás.

Új hozzászólás hozzáadása