Több mint 400 fő polgárőr volt jelen a Csongrád megyei települések temetőinél

2014.11.03 07:52
Az emlékezés ünnepének hétvégéjén az elmúlt évekhez hasonlóan a Csongrád megye településein a polgárőrök a rendőrökkel együttműködve a temetők környékén vasárnap estig tartották fent az ideiglenes forgalmi rendet és a temetőkben a járőr szolgálatot.

 A sírkertekbe sokan látogattak ki, ezért a polgárőrök a rendőrökkel közösen segítették a biztonságos közlekedést a temetők közvetlen környékén. Kiemelt figyelmet fordítottak a gépjárműlopások- és feltörések megakadályozására, az alkalmi lopások, a „trükkös" lopások, valamint a zseblopások megelőzésére.
A több ezres látogatószám ellenére sem volt fennakadás Szeged legnagyobb temetőjében, köszönhetően a rendőrök és a polgárőrök közös forgalomirányításának.
 Szentesen az elnök és az elnökhelyettes folyamatosan járőrözött a temetők között és forró teával, tízóraival és uzsonnával látta el a szolgálatot, teljesítőket.
 Hódmezővásárhelyen már egész héten a polgárőrök is segítették a rendőröket a temetőkben és környékén.
 A makói polgárőr egyesület tagjai a város 4 temetőjében (római katolikus-kálvária utca, református-, görög katolikus- Tulipán utca, református ó temető- Verebes utca) délelőtt és délután is jelen voltak péntektől vasárnap estig a temetőkben. Összességében Csongrád Megye településein, több mint 400 fő polgárőr vett részt a biztosítási feladatban.

Forrás és kép Magyari Béla